15. kolo
02.12.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Umar Sadiq (© AFP)

Další Budimirův zápis do statistik letité čekání neukončil. La Real spasil olympijský medailista

Osasuna remizovala v 15. kole LaLigy s Realem Sociedad 1:1. O úvodní trefu duelu se postaral už ve druhé minutě Moi Gómez, jenž usměrnil míč do sítě po pasu Anteho Budimira, který potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče týmu z Pamplony. Hosté ovšem dokázali ještě v první půli srovnat, když se prosadil dvougólový hrdina zápasu o bronz olympijského turnaje z roku 2016 Umar Sadiq. Čekání Los Rojillos na domácí výhru nad San Sebastiánem se tak protáhlo už na osm duelů.

Fotbalisté Osasuny se v posledních zápasech trápili, což podtrhovala série čtyř zaváhání v řadě, přičemž hned třikrát z toho byla porážka. Tým z Pamplony trápily zejména problémy v defenzivě, jelikož v každém z těchto duelů inkasoval nejméně dva góly. Stejně znepokojivé byly i bitvy na domácí půdě, protože na Estadio El Sadar vyhráli Zrzci jen jedno ze sedmi ligových klání. Tentokrát je navíc čekala jejich noční můra - Real Sociedad. Baskický klub totiž prohrál vzájemné soutěžní střetnutí naposledy v roce 2012.

Na to ale hráči hned po příchodu na hřiště zapomněli a zkraje zápasu skórovali. Budimir se tentokrát zhostil role nahrávače, když našel ve vápně Gómeze, který svou šancí nepohrdl. Poté už tempo hry dirigoval celek z nedalekého San Sebastiánu, dlouho si však žádné větší šance vypracovat nedokázal. Na pozoru naopak musel být Álex Remiro, jehož reflexy otestoval sběratel žlutých karet Lucas Torró, jenž jich už ve třech sezonách v kariéře obdržel dvouciferný počet, ranou mířenou do levé šibenice. Tlak bleděmodrých vyústil ve vyrovnávací branku v závěrečné pětiminutovce, kdy si Sadiq napřed poradil s dotírajícími protihráči a ze střední vzdálenosti vyslal bombu do levého horního rohu.

Po přestávce to byl dle očekávání hostující celek, jenž měl naprostou herní převahu. První střela ale opět přišla z kopaček domácích, o kterou se postaral střelec jediného gólu Gómez, nicméně jeho pokus nemířil mezi tři tyče. O slovo se poté přihlásil Mikel Merino, jehož hlavička doprostřed brány nakonec brankáře nepřekvapila. V závěrečných minutách sice La Real dobýval defenzivu Osasuny, leč neúspěšně.

Osasuna tak kletbu proti Baskům neprolomila a doma získala jen bod. V následujícím kole se 10. prosince utká s Cádizem, Real Sociedad vyzve o den dříve Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele