29. kolo
16.03.2024 16:15 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Osasuna se zalekla dalšího zvučného jména, Realu upevnil první místo Vinícius Júnior

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili ve 29. kole LaLigy na hřišti Osasuny 4:2, a opět tak potvrdili dlouholetou dominanci proti týmu z Pamplony. Strategické plány domácích narušil již ve čtvrté minutě trestuhodným zaváháním Alejandro Catena, které následně potrestal v zápase dvougólový Vinícius Júnior. Velký podíl na výhře Bílého baletu pak měl i Federico Valverde, jenž asistoval třem různým střelcům Madriďanů. Osasuna tak v této sezoně nezískala proti žádnému celku z první pětky ani bod, a na úspěch tedy musí počkat proti méně věhlasnějším soupeřům.

Tým z Pamplony prohrál z předešlých pěti klání pouze proti Gironě, za což vděčil především fantastické formě Anteho Budimira. Chorvatský kanonýr vstřelil hned pět z posledních šesti gólů Osasuny, kterou dotáhl až na 10. místo tabulky. Proti Bílému baletu se však domácím dlouhodobě vůbec nedařilo. Lídr španělské soutěže totiž ve vzájemném utkání padl naposledy v lednu 2011 a v aktuálním ligovém ročníku navíc nebodoval stále jen jedinkrát.

K prodloužení této úctyhodné série vykročili fotbalisté Realu hned ve čtvrté minutě. S míčem si nezdravě dlouho pohrával Catena. Toho využil Vinícius Júnior, který stopera soupeře dokázal odzbrojit a po samostatném úniku zakončil nechytatelně do protipohybu Sergia Herrery. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a neměl ho na svědomí nikdo jiný než Budimir. Ten se po rohovém kopu nejlépe zorientoval ve vápně a z bezprostřední blízkosti napálil balon mezi nohama Daniela Carvajala do sítě. Kapitán Los Blancos si spravil chuť o chvíli později. Naběhl si totiž na přihrávku Valverdeho a z krkolomné pozice z úrovně penalty střelou šajtlí proměnil Herreru v pouhého diváka. V závěru prvního dějství se prezentoval ukázkovou robinzonádou Andrij Lunin, jenž tak vystavil stopku vydařenému obstřelu Josého Manuela Arnáize.

Po návratu ze šaten pojistil Realu vedení ve stále otevřeném zápase Brahim Díaz. Vše začalo u brankáře Lunina, který dlouhým výkopem našel hlavu Valverdeho. Uruguayský záložník prodloužil míč za sebe do běhu právě Díazovi, a ten se tváří v tvář Herrerovi nemýlil. Valverde měl prsty také v další trefě hostujícího celku. Dokázal totiž usměrnit prudký pas z kopačky Antonia Rüdigera přímo na rozběhnutého Viníciuse Júniora, jenž z ostrého úhlu se štěstím prostřelil Herreru. V nastaveném čase ještě upravil konečné skóre Iker Muňoz, který napálil balon do sítě mezi nohama Lunina.

Osasuna tak na velkého favorita nevyzrála a z duelu odešla s prázdnou. V příštím kole ji 30. března čeká o poznání jednodušší úkol, když se utká s poslední Almerií. Real bude o den později hostit Bilbao.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele