17. kolo
15.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Osasuna - Rayo Vallecano (© AFP)

Osasuna proti Vallecanu ukončila ligové trápení. V závěru ji spasil hlavičkující García

Páteční předehrávka 17. kola LaLigy mezi domácí Osasunou a Vallecanem vyústila ve vítězství týmu z Pamplony 1:0. Ve vyrovnaném utkání kromě dvou nastřelených brankových konstrukcí zářili i oba brankáři. Kouzlo Stoleho Dimitrievskiho ovšem odčaroval v 95. minutě po rohovém kopu Raúl García, čímž zajistil pro Los Rojillos teprve druhou domácí výhru v sezoně. Rayo naopak nezvítězilo již v sedmém ligovém duelu v řadě.

Šest po sobě jdoucích střetnutí bez výhry by zřejmě za normálních okolností posunulo celek z Pamplony blízko ke chvostu ligového pelotonu, díky chabé konkurenci měla ale Osasuna stále šestibodový náskok na sestupové příčky. Stejný důvod držel vysoko i hosty, kteří rovněž šestkrát po sobě nezvítězili, navzdory čemuž se nacházeli v první desítce. Pokud by rozhodovala nedávná bilance, měli by větší naději na zlomení negativní série domácí. Ti na svém stadionu podlehli Vallecanu naposledy v roce 2003.

Už v 10. minutě ale mohli z obrovské šance skórovat hosté, Florian Lejeune ovšem z krásné střely trefil pouze pravou tyč. Po celý první poločas byli aktivnější směrem dopředu hráči Vallecana. Po půlhodině hry spálil stoprocentní příležitost Abdul Mumin, který z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil domácí bránu. Postupem času se do útoku začali dostávat i fotbalisté Osasuny, ke vstřelenému gólu to ovšem nevedlo, a oba celky tak odcházely do šaten za bezbrankového stavu.

Jen pár chvil po změně stran se blýskl fantastickým zákrokem Sergio Herrera, jenž se přemisťoval k levé tyči a reflexivním zákrokem nohou vyrazil střelu Raúla de Tomáse do bezpečí. Francouzský obránce Lejeune, jenž v první půli nastřelil tyč, zahrozil krásnou ranou z dálky i v 67. minutě, tentokrát však jeho pokus proletěl těsně nad. V závěru byli nakonec mnohem aktivnější Zrzci. V 79. minutě Iker Muňoz trefil pouze břevno, v nastaveném čase potom předvedl famózní zákrok Dimitrievski. Ani to však hostům na remízu nestačilo, jelikož v poslední minutě střetnutí rozhodl přesnou hlavičkou po rohovém kopu Raúl García.

Osasuna tedy dala další razítko na domácí dominanci nad Rayem a opět se vzdálila záchranářským bojům. Poslední zápas před Vánocemi ji čeká 21. prosince, kdy se představí na Mallorce. Vallecano o dva dny dříve vyzve doma Valencii.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele