21. kolo
21.01.2024 14:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Jesús Areso (© AFP)

Bláznivý zápas s kuriózní tečkou skončil léta vyhlíženou výhrou Osasuny

Osasuna porazila ve 21. kole LaLigy Getafe 3:2, čímž ukončila takřka 10leté čekání na vítězství ve vzájemném utkání. Ke dlouho nepoznanému úspěchu jí pomohly dvě pohledné trefy z úvodní půle, když nejprve krásnou kombinační akci zakončil mezi nohy brankáře Raúl García a následně zcela nechytatelně zvyšoval náskok Iker Muňoz. Po soupeřově vzepětí však musel rozhodnout až Jesús Areso, který sice v 80. minutě zamýšlel centrovat, jenže míč nabral podivnou trajektorii a zapadl ke vzdálenější tyči.

Poté, co hráči Osasuny i Getafe vypadli z Copa del Rey, je čekal první zápas v lize po více než dvou týdnech. V lepší výchozí pozici se nacházeli hosté z Madridu, kteří byli i přes dvě poslední zaváhání na klidném 10. místě. Celek z Pamplony na svého soupeře ztrácel čtyři body a trenér Jagoba Arrasate se nechal slyšet, že s výkony v první polovině sezony není vůbec spokojený.

Utkání proti Getafe ale začali domácí skvěle, do vedení se totiž dostali už v deváté minutě. Postaral se o to Raúl García, jenž stál na konci pohledné týmové kombinace, když z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě precizní pas Pabla Ibáňeze. Druhý gól zvedl diváky v Pamploně ze sedadel znovu. Nádhernou ranou z první do šibenice se totiž vytáhl domácí odchovanec Muňoz. V závěru půle mohl snížit Mason Greenwood, nicméně Sergio Herrera souboj s kmenovým hráčem Manchesteru United ustál a uhájil domácím dvoubrankový náskok.

Po změně stran se naopak vytáhl David Soria, který reflexivně vyrazil hlavičku Raúla Garcíi. V dresu Getafe byl velmi agilní Greenwood, jenže i jeho další zakončení z 57. minuty vytěsnil spolehlivý Herrera. Krátce po hodině hry už ale brankář Osasuny kapituloval, když ostrý centr Enese Ünala nekompromisně usměrnil mezi tři tyče Borja Mayoral.

V 68. minutě kompletně utišil Estadio El Sadar srbský záložník Nemanja Maksimovič, jenž rozvlnil síť hlavičkou po rohovém kopu. Turbulentní vývoj ale ani vyrovnáním Getafe neskončil. Doslova biblický závěr si přichystal Areso. Ten se uvolnil na pravé straně hřiště a téměř od rohového praporku vyslal do vápna míč, který k absolutnímu překvapení Sorii skončil za pomoci tyče v bráně.

Osasuna tak domácí zápas zvládla a získala tři body. V příštím kole se 27. ledna utká se Sevillou, Getafe změří o dva dny později síly s Granadou.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele