4. kolo
03.09.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Barcelony (© AFP)

Osasuna po krátkém pohárovém intermezzu padla s mistrem. Barce pomohla přísná penalta

Osasuna podlehla ve čtvrtém kole LaLigy úřadujícím mistrům z Barcelony 1:2. Úvodní gól vstřelil těsně před koncem prvního dějství stoper Jules Koundé, pro něhož se jednalo o druhou ligovou trefu v dresu katalánského celku od loňského přestupu ze Sevilly. Zrzci sice dokázali odpovědět ve druhém poločase zásluhou Chimyho Ávily, ale Xaviho svěřencům nakonec zařídil vítězství gólem z diskutabilně odpískané penalty Robert Lewandowski.

Úřadující mistři z Barcelony se v nové sezoně neprezentovali stejně sebevědomým herním projevem jako loni. První dvě kola proti outsiderům téměř odehráli bez vstřelené branky, nebýt vydařeného závěru proti Cádizu. Poté přišla v minulém zápase vydřená výhra 4:3 proti Villarrealu, který taktéž neměl být náročným vyzyvatelem. Domácí Osasuna tak nemusela házet flintu do žita, na sebevědomí jí ovšem před bitvou proti Goliášovi rozhodně nepřidalo vypadnutí v boji o Konferenční ligu.

Barca mohla otevřít skóre hned v první minutě hry. Po závaru ve vápně se k dorážce dostal Frenkie de Jong, ale nezamířil přesně, a jeho rána tak pouze orazítkovala pravou tyč. Los Rojillos si první šanci ke skórování vypracovali ve 23. minutě. Střelu Josého Manuela Arnáize ale Marc-André ter Stegen vyrazil na rohový kop. Po půl hodině hry měl další příležitost domácích na noze Aimar Oroz. I tentokrát byl však úspěšnější barcelonský gólman. V nastaveném čase prvního poločasu poslal Barcelonu do vedení gólem po rohovém kopu Koundé, který svou hlavičku umístil přesně k levé tyči.

Ve druhém poločase Katalánci pokračovali v dominanci v držení balonu, šance však přicházely pomaleji. V 71. minutě mohl vedení Blaugranas navýšit Lewandowski, který se ve vápně snažil usměrnit na branku centrovaný balon. Skvělým zákrokem ho ale zneškodnil Aitor Fernández. Čtvrt hodiny před koncem se domácí fotbalisté mohli radovat z vyrovnání.

Ávila vyslal z hranice pokutového území nádhernou střelu, která se odrazem od tyče dostala až do sítě. V 86. minutě však dostala Barcelona příležitost vzít si vedení zpět, když se Alejandro Catena dopustil v pokutovém území jemného faulu ohodnoceného červenou kartou. K penaltě se postavil Lewandowski a střelou po zemi nedal brankáři šanci.

Barcelona tedy i tentokrát splnila obtížnou roli favorita. Její dočasný domácí stadion bude svědkem příštího duelu 16. září proti Betisu, Osasuna bude doufat v lepší výsledek o den později na hřišti Getafe.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele