13. kolo
12.11.2023 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Villarreal nepřipravil staronovému kouči půdu ideálně. Obrat Atlétika dirigoval Griezmann

Atlético Madrid otočilo duel 13. kola LaLigy a zvítězilo před vlastními fanoušky nad Villarrealem 3:1. Hosté se dostali do vedení už ve 20. minutě, s odpovědí však v nastavení první půle přispěchal Axel Witsel, jemuž poslal míč před prázdnou bránu Antoine Griezmann. Sám francouzský reprezentant pak v závěru vstřelil vítězný gól.

Žlutou ponorku v utkání koučoval po odchodu Pachety dočasný kouč, už v průběhu reprezentační přestávky by se však měl vrátit Marcelino, který na její lavičce působil mezi lety 2013 a 2016. Klub bude přebírat na neuspokojivé 14. příčce.

Atlético mělo co napravovat, v posledním utkání padlo na hřišti Las Palmas, a vzdálilo se tak čelu tabulky. Villarreal se ale nezdál být pro Los Rojiblancos velkou překážkou, v lize totiž z šesti uplynulých zápasů bral plný počet bodů jen jednou. Domácí obrana si musela dávat pozor především na útočné duo Gerard Moreno a Alexander Sörloth, dohromady se totiž postarali o drtivou většinu gólů Žluté ponorky, a drželi se tak mezi nejlepšími střelci LaLigy.

Byl to však Rodrigo de Paul, kdo se jako první pokusil o gólový zápis. Jeho projektil zpoza vápna ale Filip Jörgensen bez problému pokryl. Na druhé straně ovšem musel Jan Oblak ukázat naplno své brankářské kvality, když z úrovně penalty pálil Yéremy Pino k tyči. Ve 20. minutě založili hráči Žluté ponorky rychlý útok od své brány, na jehož konci pálil Sörloth. Slovinský gólman sice vytasil další pohotový zákrok, nicméně na tvrdou dorážku Gerarda Morena neměl nárok dosáhnout. Oblak se následně předvedl při další pumelici Sörlotha, kterou vyrazil na roh. Ve 40. minutě se z vyrovnání málem radoval Griezmann, ovšem proti jeho voleji se natáhl Jörgensen. Francouz mohl slavit v nastavení první půle, když jeho prudkou přihrávku našel Witsel a s poklidem odklidil balon do odkryté brány.

Oba týmy začaly po přestávce velmi aktivně. Pro druhý gól si běžel už v 50. minutě Gerard Moreno, ale v souboji s Oblakem na blízko nezvítězil. Vzápětí na druhé straně nebezpečně hlavičkoval Álvaro Morata jen těsně vedle levé tyče. Po pár minutách si španělský útočník naskočil na další centr, i tentokrát však mířil vedle. Třetí Moratova příležitost brankou skončila, ale střelec se radovat nemohl, neboť se nacházel v ofsajdu. V klidu Jörgensena nenechal ani Rodrigo Riquelme, jenž obešel několik protihráčů, ale brankář jeho ránu zlikvidoval. Po desetiminutovce plné šancí se hra uklidnila. Až v 80. minutě zničehonic udeřili Indiáni. Griezmann skóroval, když jej před prázdnou bránou našel Marcos Llorente. Následně výhru pečetil Samuel Lino.

Atlético tak dalo zapomenout na předchozí zaváhání a připsalo si důležité tři body. O to samé se pokusí 25. listopadu proti Mallorce, Žlutá ponorka o den později přivítá Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele