22. kolo
28.01.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Samuel Lino (© AFP)

Ztráty rivalů nezůstaly bez trestu, domácí sílu Atlétika pocítila i Valencia

Fotbalisté Atlétika Madrid zvítězili ve 22. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Valencií 2:0, což je díky ztrátám Barcelony a Bilbaa posunulo až na třetí místo tabulky. Los Colchoneros si při čtvrté soutěžní výhře v řadě rozdělili branky do obou poločasů, když na trefu Samuela Lina navázal po změně stran Memphis Depay. Zároveň modročervení opět potvrdili skvělou formu na vlastní půdě, kde od startu sezony nepoznali přemožitele. Netopýři naopak odletěli domů s prázdnou, čímž skončila jejich pětizápasová série v lize bez porážky.

Atlético vstupovalo do domácího utkání proti Valencii ve skvělém rozpoložení, jelikož během několika posledních dnů dokázalo postoupit do semifinále španělského poháru, ve kterém vyřadilo Real Madrid či Sevillu. V lize se navíc Los Colchoneros začali dotahovat na třetí Barcelonu. Tentokrát je čekal další složitý úkol, jelikož Netopýři neprohráli pět ligových duelů v řadě.

Oba týmy začaly utkání v nižším tempu, a první velká šance tak přišla až po čtvrthodině hry. Antoine Griezmann si našel propadlý balon na malém vápně, z blízkosti ale zamířil pouze do Giorgiho Mamardashviliho. Po odehrané půlhodině vedl útok domácích Pablo Barrios, po jehož centru a několika odrazech míč proletěl těsně vedle levé tyče. Dlouho se schylovalo k tomu, že první půle skončí nerozhodným výsledkem, avšak Griezmann v nastavení dlouhou a přesnou přihrávkou vyslal do úniku Lina, který si s šancí poradil a prostřelil vyběhnutého brankáře.

Tam, kde Los Colchoneros úvodní poločas zakončili, navázali i ve druhém dějství. V 57. minutě totiž navýšili své vedení, když prudký centr ze strany rybičkou usměrnil do brány Depay. Netopýři působili po většinu utkání odevzdaně a Atléti je snadno přehrávalo. Definitivní pojištění výhry mohlo přijít v 71. minutě, kdy sudí nařídil pokutový kop ve prospěch domácí. Po zásahu videorozhodčího však penaltu odvolal. Los Murciélagos to nicméně k větší aktivitě nemotivovalo a ani v závěru se na nic nezmohli.

Los Colchoneros tak potvrdili skvělou fazonu a doma získali další tři body. V následujícím kole se 31. ledna střetnou s Rayem Vallecanem, Valencia vyzve 3. února Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele