1. kolo
14.08.2023 21:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Memphis Depay (© AFP)

Snový debut mladíka Granady na body nestačil. Atlético spasila famózní trefa Depaye

Atlético v prvním kole LaLigy na domácí půdě přívítalo Granadu. S nováčkem soutěže nepřipustilo žádné velké překvapení a vyhrálo 3:1. Rozhodující zásah zasadil v druhém poločase výstavním gólem Memphis Depay. Střídající Nizozemec vrátil madridskému velkoklubu vedení pouhých pět minut po vyrovnávací trefě z 62. minuty v podání 19letého Samua, debutujícího v nejvyšší španělské soutěži. Svěřenci Diega Simeoneho tak po 12. v řadě neprohráli úvodní zápas sezony.

Hráči Granady se po jednom roce stráveném ve druhé lize vraceli zpět mezi španělskou elitu. Hned v úvodním utkání je čekal jeden z nejtěžších oříšků na rozlousknutí. Do cesty se jim totiž postavilo Atlético Madrid. Los Colchoneros nebyli na přestupovém trhu příliš aktivní a dosud přivedli pouze Césara Azpilicuetu z Chelsea. Fanoušky však mohlo těšit, že si jejich celek dokázal udržet Álvara Moratu, jenž byl spojovaný s AS Řím i dalšími týmy.

Právě španělský útočník mohl otevřít skóre zápasu už po šesti minutách hry, jenže razantní střelu namířil přímo na připraveného Andrého Ferreiru. Gólem neskončila ani rána Rodriga de Paula, který míč poslal vysoko nad branku. Tlak Atlétů se postupem času stupňoval a v nastavení první půle se dočkali zaslouženého vedení. Morata se dostal k odraženému balonu ve vápně a s chladnou hlavou rozvlnil síť.

Úvod druhého dějství vyšel lépe fotbalistům Granady, když nadějně hlavičkoval Samu. Mladý útočník ale pouze vyprášil rukavice Jana Oblaka. Souboj 30letého slovinského brankáře s o 11 let mladším Španělem se odehrál i v 62. minutě. Tentokrát ovšem Samu dokázal Oblaka překonat střelou pod břevno a vyrovnal skóre zápasu. Nerozhodný stav vydržel pouze pět minut, protože z úctyhodné vzdálenosti napřáhl střídající Depay a fantastickým projektilem do pravé šibenice vrátil vedení zpět domácím. V závěrečné desetiminutovce mohl zpečetit výhru Los Colchoneros Saúl Ňíguez, avšak hlavičkoval pouze doprostřed. V nastavení se ale Atlético přece jen dočkalo třetí branky, když Ferreiru mezi nohama prostřelil Marcos Llorente.

Granada tak nedokázala v úvodním kole překvapit velkého favorita a z Madridu si podle očekávání neodvezla ani bod. V dalším kole se 21. srpna představí doma proti Vallecanu, Los Colchoneros změří o den dříve síly s Betisem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele