33. kolo
27.04.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Atlético v boji o první čtyřku utnulo sérii nezdarů proti Bilbau

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve 33. kole LaLigy Bilbao 3:1. Přímý souboj o čtvrtou příčku, jež zaručuje účast v Lize mistrů, odstartoval pro Los Colchoneros příjemně Rodrigo de Paul. Argentinský reprezentant otevřel skóre zápasu už v 15. minutě s přispěním teče soupeře. Hosté sice před pauzou srovnali, vedení Indiánům ale vrátil Ángel Correa. Domácí tak po třech porážkách ve vzájemných duelech za sebou poprvé v sezoně Basky porazili a odskočili jim v tabulce na rozdíl šesti bodů.

Věrné fanoušky Bilbaa v týdnu překvapila zpráva o konci jedné z legend klubu Ikera Muniaina. Kapitán Basků působil v dresu Athletiku od 12 let, po dvou dekádách strávených v červeno-bílých barvách se však rozhodl tým na konci sezony opustit. Období svého loučení chtěl úspěšně zahájit proti madridskému Atlétiku, které po vypadnutí z Ligy mistrů nestačilo ani na Alavés.

Už ve čtvrté minutě přesprintoval domácí obranu Iňaki Williams, střela z první mu ale vůbec nesedla. Radost na Estadio Metropolitano zavládla v 15. minutě, když pokus hostující obrany o odvrácení míče skončil na noze de Paula, jenž z voleje i za pomoci teče Iňiga Ruize de Galarrety prostřelil brankáře Bilbaa. V dobré palebné pozici se před půlhodinou hry ocitl Oiham Sancet, rána mu však nesedla a balon skončil o kus vedle. Vyrovnání se hosté před pauzou přece jen dočkali. Ve 45. minutě při protiútoku naservíroval Gorka Guruzeta míč naprosto nehlídanému Nicu Williamsovi, jenž bez obtíží prostřelil bezradného Jana Oblaka.

Gól do kabiny ovšem více nabudil Los Colchoneros, kteří od výkopu dominovali. A odměna se dostavila už v 52. minutě, kdy Koke našel pasem za obranu rozběhnutého Correu, jenž po kličce brankáři zakončoval do odkryté sítě. Po vstřeleném gólu domácí znovu sundali nohu z plynu, i tak se ale Bilbao do nebezpečných šancí nedostávalo. V 80. minutě naopak znovu udeřili Los Colchoneros, když se míč po překvapivé střele Samuela Lina odrazil na záda Unaie Simóna, od nichž putoval do sítě.

Madridský celek tak vyhrál a uhájil čtvrtou příčku. Klub z hlavního města zavítá 4. května na Mallorku, Baskové o den dříve navštíví Getafe.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele