23. kolo
25.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Real Sociedad inkasoval jedinou branku díky vlastenci, zapsal ho Zubeldia (© AFP)

Bodový zápis po pěti kolech, dokonce ten plný. Urputná Valencia přetlačila Real Sociedad

Tuhle výhru už Valencia opravdu nutně potřebovala. Topila se v posledních několika týdnech v krizi, skákala z jedné blamáže do druhé, body nepřibývaly, konstantně padala tabulkou dolů až do sestupového pásma. Teď už je, tedy aspoň dočasně, z červených pozic pryč. Osud klání proti Realu Sociedad rozhodl jediný moment, a to vlastní trefa Zubeldiy z prvního poločasu.

Teprve podruhé od svého příchodu vedl své svěřence do boje nový trenér Rubén Baraja. Už v minulém ligovém měření sil s Getafe přitom nebyl daleko od bodového zápisu, nakonec si ale na něj musel počkat až do nynější chvíle. Jeho družina zkrátka tyhle tři body urvala na sílu. A vážně třeba připomenout, že nesmírně důležité, rozhodně je můžou nakopnout do budoucna.

Pár sporadických střel na bránu, také mimo ni, čtyři žluté karty, dvě na obou stranách, jinak v podstatě úvodní dějství moc krásy nepobralo. Přesto se onen klíčový moment přece udál, a to ve 40. minutě. Domácí podnikli moc povedený protiútok, Toni Lato na levé straně oslovoval běžícího Samuela Lina, ten se následně snažil najít před bránou Huga Dura, nakonec však ani nemusel, poněvadž vracející se Zubeldia cílil při obranném skluzu nešťastně do vlastní brány.

Real Sociedad na inkasování ve zbytku utkání nedokázal zareagovat. V 53. minutě byl blízko srovnání stavu Sörloth, avšak svou hlavičku neusměrnil do prostoru třech tyčí, a pak Valencia v podstatě svého soupeře do žádného dalšího vážného podnikání nepustila. Zarputilá taktika uhájit těsný náskok se ve finále ukázala býti tou správnou, mužstvo kouče Imanola Alguacila se zkrátka stalo od konce ledna po pěti kolech LaLigy tím, které Los che nedokázalo porazit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele