4. kolo
04.09.2022 21:00 CET
5 : 1
(3:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Toni Lato (© AFP)

Valencia zdemolovala obranu Getafe pěti góly

Valencia rozebrala obranu Getafe a nasázela jí pět branek. Na hřišti dnes figurovalo prakticky jen jedno mužstvo a do sítě hostujícího Getafe se dostalo pět branek! Domácí svatyni překonali oslabení hosté jen jednou v celém zápase.

Valencia vstupovala do dnešního utkání jako jasný favorit a málokdo pochyboval o vítězství svěřenců trenéra Gattusa. Ten od prvních chvil nasadil do hry útočné trio Castillejo, André a Lino, které mělo brankáře Soriu pořádně prověřit. Hrdinou úvodních minut byl ale někdo jiný. Obránce Toni Lato, který dostal na hranici vápna v 7. minutě hodně prostoru a nádhernou ranou poslal míč přesně pod víko!

Takhle rychlé inkasování Getafe rozhodně nečekalo a na jeho hráčích bylo vidět, že jim tahle situace ubrala hodně větru z plachet. A to nebylo to nejhorší. Ve 14. minutě totiž Yunus Musah našel krásným míčem nabíhajícího Samuela Lina a ten z blízka po rychlém kontru překonal brankáře Soriu. Getafe se na Valencii v těchto fázích hry vůbec nechytalo a jen za další dvě minuty inkasovalo už potřetí.

Tristní koncentraci hostující obrany potrestal nováček na hřišti, Samuel Castillejo. Hráč, kterého AC Milán prodal jako prakticky nepotřebného, měl víc štěstí, než rozumu. Brankář Soria totiž vytvořil obrovskou minelu a nahrál soupeři přímo na kopačky. Pro zkušeného křídelníka už bylo celkem snadné dostat míč do poloprázdné brány a povedlo se mu to na jedničku - 3:0 pro Valencii.

Lin se o pár minut později pokoušel vypálit a jeho rána zamířila jen těsně vedle tyče. A pak se zase Valencii povedlo během dvou minut jasně demonstrovat svou převahu na hřišti. Nejprve se mladý záložník Nico González dostal k míči a po nahrávce od Huga Guillamóna hlavičkoval dostatečně razantně, takže brankář Soria nedokázal míč udržet.

Valencia pokračovala v demolici svého soka a další ránu mu zasadila v 61. minutě. Po přihrávce Musaha se dostal do výborné střelecké pozice a razantní hlavičkou dokázal dát další branku! Valencia v těchto chvílích na hřišti jasně kralovala a trenér Gattuso si mohl oprávněně gratulovat. Přesto ale nebylo vše ideální. Patnáct minut před koncem dostal příliš volného prostoru hostující Gastón Ramírez a krásným volejem po rohu dokázal překonat brankáře Mamardašviliho.

V hektickém závěru se hosté pokusili vyvolat u sudího dojem penalty, ale ten po zhlédnutí opakovaného záběru usoudil, že Mamardašviliho penaltě nevystaví. Naopak za ostrý šlapák Arambarriho na Guillamóna hostujícího záložníka vyloučil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele