12. kolo
29.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski v nastavení vystřelil Barce výhru ve Valencii

Fotbalisté Barcelony se dotahují na čelo, když zvládli sobotní šlágr ve Valencii. Až do nastaveného času se hrálo na Mestalle bez branek, než se trefil obávaný kanonýr Robert Lewandowski.

Žádná velká hitparáda to v prvním poločase nebyla, přesto měly oba týmy zajímavé šance. Barcelona měla navrch, udávala tempo, ale všechny své příležitosti postupně zahazovala. Valencia zkusila hosty hned zpražit a střela Lina z kraje zápasu zaměstnala ter Stegena.

Pak už to byli většinou jen Katalánci, kdo se pokoušel o zakončení. Po průnikové přihrávce zakončoval Fati a Mamardašvili ho skvěle vychytal. Chvíli na to se Fatimu dokonce povedlo vstřelit branku, ale mladíkova radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná. To už hrála Valencia bez zraněného Edinsona Cavaniho. Ten odkulhal z hrací plochy po pouhých sedmnácti minutách a pro Gattusa to samozřejmě byla komplikace. Barca byla nadále iniciativní a po centru De Jonga hlavičkoval mimo Koundé.

Skóre se neměnilo ani na konci prvního poločasu po hlavičce Lewandowskiho, která skončila na brankové konstrukci a na druhé straně zase těsně minul hlavičkující Paulista.

O přestávce se žádné změny nekonaly a jak Gennaro Gattuso, tak i Xavi vsadili na stejné jedenáctky. V 50. minutě se domácím podařilo skórovat, když se do šestnáctky natlačil Samuel Lino a centr z pravé strany usměrnil do protipohybu ter Stegena. Radost na Mestalle byla předčasná, protože VAR odhalil zbytečnou a nepochopitelnou ruku Marcose Andrého, takže gól v žádném případě nemohl platit.

Poté následovala hluchá fáze zápasu a v ní si ani jedna strana nedokázala vypracovat větší šanci. Barcelona zahrozila jen prostřednictvím Torresovy zablokované střely, která ale nenadělala Mamardašvilimu žádné starosti.

V 85. minutě přišla obrovská možnost Barcelony utkání rozhodnout. Pedri poslal před branku ideální centr a Ferran Torres trestuhodně netrefil odkrytou klec. Kdyby v jeho situaci byl Lewandowski, takřka jistě by to znamenalo gól. Takhle se hrálo na Mestallle ještě pět minut před koncem 0:0.

Za bezbrankového stavu se šlo i do nastavení a v něm Barcelona dokázala rozhodnout. Do Raphinhova centru se položil Robert Lewandowski a Mamardašvili byl bezmocný. Valencia už odpovědět nestihla a po druhé v řadě na Mestalle prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele