37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Zklamaní hráči Espanyolu (© AFP)

Valencia gólem z nastavení pohřbila naděje Espanyolu na záchranu

Espanyol se loučí z první ligou a minimálně rok stráví v Segundě. Na půdě Valencie sice dobře začal, ale v nastaveném čase srovnal Lino na konečných 2:2. A tuhle ztrátu už Espanyol dohnat matematicky prostě nedokáže.

Ve Valencii šlo o hodně, dal se tedy očekávat nervy drásající duel dvou týmů, které jsou, lépe řečeno byly, bezprostředně ohrožené sestupem. Blíže k němu samozřejmě měli hosté z Katalánska, kterým před výkopem patřilo až předposlední místo. Od třinácté Valencie je dělilo pět bodů. Domácím Netopýrům by dnešní případná výhra naopak zajistila již kolo před koncem jistotu záchrany.

Od prvních minut bylo vidět, že je dnes v sázce velmi tučný balík. Ani jeden tým zprvu nechtěl udělat první chybu, takže žádných ofenzivních veletočů jsme se dlouho nemohli dočkat. První náznak šance měl na svědomí domácí bek José Gayá, který ve 14. minutě centroval na zadní tyč a brankář Pacheco musel z brány hodně rychle ven, aby padající balon sebral z hlavy jednomu z domácích útočníků.

Valencia byla přeci jen aktivnějším mužstvem, zvlášť Toni Lato dělal maximum pro to, aby znervózněl hostující obranu. Pak se ale zranil, a jen ze střídačky tedy sledoval, jak ve 38. minutě Almeidův centr odvracel brankář Pacheco smolně jen přímo do těla dobíhajícího Diega Lópeze, který už snadno dostal míč do brány!

Jenže tenhle gól sloužil pro Espanyol jako vyburcování k lepšímu výkonu, Los Che se totiž z vedení radovali pouhé tři minuty. Po jejich uplynutí, ve 41. minutě, dostal obránce Leandro Cabrera příležitost ke dvěma centrům po sobě a druhý z nich posadil krásně na hlavu nabíhajícího stopera Césara Montese. Na jeho umístěnou hlavičku neměl Mamardašvili nárok!

Krátce po změně stran se navíc hosté odhodlali k další rychlé akci, která na chvíli umlčela Mestallu. Dělovou ránu ze střední vzdálenosti brankář Mamardašvili nedokázal udržet v náruči a dobíhající útočník Martin Braithwaite už měl úlohu relativně snadnou!

Espanyol uměl otočit skóre ve svůj prospěch a zdálo se, že pád do druhé ligy by mu hrozit nemusel. César Montes navíc o chvíli později hlavičkoval k tyči a jen parádní Mamardašvili mu zkazil radost ze druhé trefy. Stoper Montes v 78. minutě dokázal míč dopravit do sítě, jenže tuhle trefu mu zase sebral VAR.

Když už se zdálo, že si Espanyol vybojuje tři body, nastala třetí minuta nastavení. V ní Gayá poslal do otevřené obrany balón na Lina a jeho dělovka do šibenice stanovila konečné skóre na 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele