14. kolo
09.11.2022 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Ivan Rakitič vyfasoval červenou kartu (© AFP)

Sevilla hazarduje, doma podlehla Realu Sociedad a už v prvním poločase přišla o dva vyloučené hráče

Fotbalisté Sevilly riskují, že se před blížícím se mistrovství světa, a tedy vynucenou přestávkou, ocitnou v sestupovém pásmu. Svěřenci trenéra Sampaoliho totiž opět prohráli a tentokrát si z Andalusie odvezl všechny body Real Sociedad. Domácí jim to výrazně usnadnili, když už v prvním poločase přišli o dva vyloučené hráče.

To se zas tak často nestává, aby domácí tým měl během úvodní půlhodiny dva vyloučené hráče. V rozmezí pouhých pěti minut byli vykázání z hrací plochy Ivan Rakitić a Tanguy Nianzou.

Na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána se střetli dva pohároví zástupci a favorit utkání byl těžko k pohledání. Forma byla spíše na straně Basků, nicméně Sevilla s nimi neprohrála od roku 2017.

Jenomže letošní sezona je pro Sevillu jeden velký horor a špatně se vyvíjelo i středeční utkání. Po čtvrthodině hry vyvrcholila série příležitostí Realu Sociedad ve vedoucí branku, když zamířil přesně do horní části branky Alexander Sorloth. Prakticky okamžitě mohli domácí vyrovnat, jenomže Isca vychytal Remiro. A následně bylo všechno jinak. Během pár minut Sevilla zkolabovala a už se zpátky do zápasu nedostala. Ve 29. minutě uviděl rovnou červenou kartu zkušený Ivan Rakitić a o pět minut později ho následoval Tanguy Nianzou. Real Sociedad početní převahu ihned využil a Braís Méndez zvýšil na 2:0.

Po centru Tellese hlavičkoval do sítě Rafael Mir a Sevilla se dostala na rozdíl jediné branky. Real Sociedad ale nezazmatkoval a utkání měl nadále pevně ve svých rukou. Baskové si byli dobře vědomi své převahy, ovšem žádný další gól se z jejich strany nekonal. Byla to určitě škoda a zápas spíše ztrácel tempo. Sevilla se sympaticky nevzdávala a čtvrthodinu před koncem vyslal varování hlavou Navas. V závěru zápasu se musel i činit Remiro, ale stav se nepohnul. Sevilla opět prohrála a po tomto kole se může ocitnout v sestupovém pásmu. Pokud jde o La Real, ten si pojistil pohárové příčky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele