16. kolo
08.01.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rafa Mir (© AFP)

Sevilla konečně zabrala a vymanila se ze sestupového pásma, odneslo to Getafe

Po téměř třech měsících se Seville podařilo zvítězit v ligovém utkání. Stalo se tak proti Getafe, které zdolala výsledkem 2:1. Jmenovitě se o to postaral Acuña a Mir, za hosty snížil pár minut před koncem Mayoral.

Úvod zápasu patřil jednoznačně domácím, kteří drželi často míč na svých kopačkách. K první příležitosti se po rohovém kopu dostal Jordán, jeho hlavičku ale dokázal vyrazit mimo svou svatyni Soria. O chvíli později se jej pokusil lobem překonat Acuña, devětadvacetiletý Španěl byl ale opět připraven.

V šestatřicáté minutě byl už ale krátký. A znovu zakončoval argentinský obránce a čerstvý vítěz mundialu Acuña. Naskočil si na přesný centr Rakitiće a svou hlavičku umístil precizním způsobem na zadní tyč. O chvíli později mohlo být srovnáno. Z gólu se sice radoval Enes Ünal, v momentu finální přihrávky ale stál v jasném ofsajdu, a tak gól nemohl být uznán.

Druhá půle začala v poměrně poklidném tempu a k první šanci se dostali Azulones až v šestašedesáté minutě. Konkrétně Borja Mayoral si obhodil vyběhnuvšího Bounoua, jeho střela z velkého úhlu však svůj cíl nenašla. A tak se znovu prosadili Sampaoliho svěřenci. Deset minut před koncem základní hrací doby se po centru Torrese zjevil před bránou nikým nehlídaný Rafa Mir, který si už jen mohl vybírat, kam své zakončení pošle. Zvolil zadní tyč Soriovy brány a Sevilla vedla o dvě branky.

Celek z hlavního města se ale nevzdal a o pár minut později přispěchal se snížením. Agilní Mayoral si naskočil na centr Cristiana Porta a svojí přesnou hlavičkou nedal šanci Bounouovi. Více toho již v ale utkání k vidění nebylo, zraněními sužovaná Sevilla dokázala poprvé od října v lize zvítězit, naopak Getafe se po vyřazení s poháru musí vypořádat s další bolestivou porážkou.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele