15. kolo
30.12.2022 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid začal po přestávce vítězně, v závěru rozhodl držitel Zlatého míče

Valladolid byl blízko velkému překvapení, nakonec však se slavným sokem prohrál. Real Madrid rozhodl o výhře až v samotném závěru utkání, kdy se dvakrát prosadil aktuální držitel Zlatého míče Karim Benzema. První branku přitom vstřelil z pokutového kopu poté, co sudí odpískal hru rukou domácího Javiera Sáncheze. Smolný okamžik pak nezvládl Sergio León, který uviděl za nemístné řeči rovnou červenou kartu.

Realu Madrid nakonec byly k dispozici všechny hvězdy, včetně Luky Modriće a francouzských reprezentantů Camavingy s Tchouaménim. Všichni ale začali na lavičce náhradníků. Od úvodní minuty nastoupil dle očekávání Karim Benzema a byl to právě on, kdo nakonec rozhodl.

Hosté začali aktivně a po první výraznější šanci v podání Marca Asensia jim byla upřena penalta. Sánchez zahrál v pokutovém území zcela evidentně rukou, nicméně sudí nepískal a nevyužil ani možnosti VARu. Real svůj nápor stupňoval a v obrovské tutovce selhal Karim Benzema. Z malého vápna před ním zívala prázdná branka, ale Francouz jí překopl. Do jedné příležitosti se v prvním poločase dostal i Valladolid a Aguadovu technickou placírku zlikvidoval Courtois.

Belgický brankář musel ukázat svůj um i po změně stran. V 68. minutě se fantasticky natáhl po Leónově umístěné hlavičce a udržel svému týmu dosavadní nerozhodný výsledek. Byl to klíčový moment, protože Bílý balet nakonec strhl vedení na svojí stranu.

Nejprve v 79. minutě Masip vytěsnil hlavičku Benzemy a z následného rohového kopu zahrál rukou Javier Sánchez, načež sudí tentokrát nařídil pokutový kop. Vehementní protesty Sergia Leóna situaci ještě zhoršily, protože domácí hráč po nich uviděl červenou kartu. Sérii pohrom završil z pohledu Valladolidu Karim Benzema, který střelou do protipohybu nasměroval Madrid k výhře. V závěru přidali hosté ještě jednu branku a po úprku Camavingy chladnokrevně zakončoval z malého vápna opět Benzema.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele