26. kolo
17.03.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Mikel Vesga (© AFP)

Měsíční čekání na výhru je u konce. Vítězství Athleticu zařídil sváteční střelec i srdcař

Fotbalisté Bilbaa zvítězili v utkání 26. kola LaLigy nad Valladolidem 3:1, a přerušili tak čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Baskický celek nasměroval ke třem bodům ve 30. minutě Iňigo Martínez, kterému k brance z přímého kopu pomohla nechtěná teč obranné hradby domácích. Pro 31letého stopera se navíc jednalo o premiérový zásah v letošní sezoně. Ve druhé půli se navíc Lvi prosadili ještě dvakrát, přičemž jeden gól vstřelil i Gorka Guruzeta, jenž červeno-bílý dres obléká už od roku 2014.

Albivioletas před tímto kolem měli k dobru pouhé dva body na sestupové příčky a mnoho optimismu nečerpali ani z formy své ofenzivy, která byla nejhorší v celé lize. Šance tak upínali k hrozivým výkonům hostů z Baskicka, kteří prohráli tři z posledních čtyř utkání a začali se vzdalovat pohárovým umístěním. Poslední porážka s vedoucí Barcelonou však byla poměrně smolná, neboť Athletiku nebyl uznán v samém závěru vyrovnávací gól.

V 10. minutě přišel z levé strany centr do pokutového území Basků, na který však nakonec nedosáhl kanadský útočník, jenž v minulosti hájil například barvy Besiktase Istanbul, Cyle Larin. Na druhé straně se krátce nato předvedl zkušený Sergio Asenjo, když doslova vyfoukl míč dobíhajícímu Nicovi Williamsovi na hranici šestnáctky. Dobrou příležitost dostali hosté ve 30. minutě v podobě přímého kopu, kterého se zhostil stoper Martínez. Ten díky teči jednoho z bránících hráčů nakonec zaplaval až za záda Asenja.

Zkraje druhé půle se na úrovni penalty osamostatnil Nico Williams, jenže jeho střela byla spíše takovou malou domů a brankáře vůbec nezastrašila. Po centru z pravé strany se snažil zakončovat také Guruzeta, ránu však zblokoval jeden z obránců. Napodruhé už mu to ale vyšlo. Akce, která vypadala téměř identicky tentokrát skončila gólovou radostí. V 74. minutě dodal domácím naději Larin, jenž napodruhé míč dostal za brankovou čáru. Radost však dlouho nevydržela. Zanedlouho totiž zahrál ve vlastním vápně rukou Joaquín Fernández a následnou penaltu s přehledem proměnil Mikel Vesga, čímž pojistil Lvům vítězství.

Bilbao tedy uspělo a alespoň částečně napravilo dojem z posledních utkání. Jeho dalším soupeřem bude 1. dubna Getafe, zatímco Valladolid o den později změří síly s Realem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele