8. kolo
09.10.2022 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad porazil Villarreal, stačila mu jedna trefa

Real Sociedad slaví velmi důležitou výhru a opět ukazuje, že si umí vyšlápnout na kohokoli, když má den. Dnes mu jediná trefa Méndeze stačila na tři body proti Villarrealu.

Real Sociedad se v úvodu utkání s Villarrealem nikam nehnal a spíš trpělivě budoval své pozice. Zpočátku jsme vídali poměrně dost nepřesností na obou stranách. Žlutá ponorka se snažila primárně o centrované míče pomocí aktivních beků, jenže ty létaly buď do náručí brankáře Remira, nebo úplně mimo jeho vápno. Do vedení mohlo jít domácí mužstvo ve 24. minutě. Brankář Rulli totiž trestuhodně namazal Braisi Méndezovi. Svou chybu ale okamžitě napravil a zmenšil mu střelecký úhel.

Podruhé už mu to ale neprošlo. Ve 33. minutě vymyslel domácí záložník Mikel Merino krásný pas do vápna, na jeho oblouček si naběhl opět Brais Méndez a tentokrát už ani Rulli nedokázal jeho přesnou střelu zastavit - 1:0 pro La Real.

Villarrealu se dnes ofenzivní fáze hry vůbec nedařila. Předfinální ani finální fáze nebyly dost přesné ani důrazné, takže obrana domácího Realu se moc nezapotila. I proto se do druhé půle podívali útočníci Nicolas Jackson a José Luis Morales, jenž je poslední dobou ve skvělé formě. Ale Žluté ponorce to moc nepomohlo. V 59. minutě naopak málem znovu udeřili domácí. Parádní lob za obranu od Davida Silvy zpracoval Alexander Sørloth a zkoušel lob. Jenže Rulli se nenechal vyvést z míry a jeho pokus i následnou dorážku chytil!

Jinak se ale žádný velký tlak v závěru utkání nekonal ani na jedné straně. Zajímavý pas ještě v závěru vymyslel Baena, jenže před nasakujícím Chukwuezem zakročil na poslední chvíli Le Normand.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele