12. kolo
30.10.2022 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Duel pohárových aspirantů svázala taktika. Betisu pomohla k výhře šťastná ruka Pellegriniho

Betis porazil v posledním nedělním střetnutí 12. kola LaLigy Real Sociedad 2:0. Takticky vedené utkání plné faulů dlouho směřovalo k bezbrankové remíze. Těsně před koncem základní hrací doby však zčistajasna rozhodl svým prvním ligovým gólem v profesionálním fotbale 22letý záložník Juan Cruz, jemuž dal Manuel Pellegrini příležitost naskočit do zápasu ve druhé půli. Zelenobílí se díky triumfu dostali na čtvrtou příčku právě před baskický celek.

Oba týmy vstupovaly do klání po porážce v minulém kole. Ale zatímco Betis padl s favorizovaným Atlétikem Madrid 1:2, Sociedad si nedokázal poradit s nováčkem z Valladolidu. Jinak byl ovšem baskický celek ve skvělé formě, kromě posledního utkání okusil bodovou ztrátu napříč soutěžemi naposledy 11. září proti Getafe. Ani Betis však nezaostával, obzvlášť vydařenou se stala jízda v Evropské lize, kde už měl jistý postup z prvního místa v tabulce.

V domácím prostředí byl Sociedad aktivnějším celkem a po 13 minutách si vytvořil první šanci. Střela Carlose Fernándeze zpoza vápna ale skončila pouze na tyči. Betis se směrem dopředu hledal, přesto se mu povedlo lehce zahrozit díky Luizi Henriquemu. Jeho pokus z voleje ovšem zamířil mimo tři tyče. Atraktivní fotbal k vidění příliš nebyl. Nejvíce přibývalo zejména faulů, přičemž jenom za první poločas jich hráči nastřádali 16.

Druhá půle začala v podobném duchu a Fernández se opět dostal do další tutové šance, z průnikové přihrávky ale nedokázal vytěžit více než zakončení do vyběhnuvšího Ruie Silvy. Místy až sterilní hru se oba trenéři pokoušeli rozhýbat střídáními, leč ke kýženému efektu to nevedlo. Zatímco Sociedadu nepomáhala ani převaha v držení míče či oproti soupeři větší aktivita směrem dopředu, Betis vytěžil z minima maximum. Álex Moreno našel v 86. minutě zpětnou přihrávkou do vápna mladého Cruze, na jehož zakončení na vzdálenější tyč byl domácí brankář krátký. Sevillský klub pak ještě na začátku nastavení parádně podržel gólman Silva, což definitivně zlomilo zápas na hostující stranu. El Glorioso se jenom o pár chvil později navíc dočkali z brejkové situace druhého gólu a Borja Iglesias dal razítko na tříbodový import z Baskicka.

Betis si tak po dvou ztrátách konečně připsal plný počet bodů. Navázat se na to pokusí 6. listopadu proti Seville, Sociedad ve stejný den vyzve Valencii.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kalas

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele