22. kolo
18.02.2023 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad doma klopýtl se Celtou Vigo

Nečekaná remíza se zrodila v sobotu odpoledne na Anoetě. Domácí Real Sociedad nad Celtou vedl a závěr zápasu dohrával v početní převaze, nicméně ani to nakonec na body nestačilo a hosté v nastaveném čase srovnali na konečných 1:1.

Utkání bylo orámované dvěma brankami. Do vedení šel Real Sociedad už v páté minutě, když obdržel průnikovou přihrávku Oyarzabal a v pádu poslal balón za Villarova záda. Pochválit je přitom potřeba Kuba, který vymyslel fantastickou přihrávku. Bohužel první poločas podobnými momenty šetřil a pokud jde o útočné snažení Celestes, to se omezilo jen na hlavičku Larsena se kterou ale Remiro neměl vážnější problémy.

Mnohem zajímavější byla až druhá půle. V 50. minutě měli hosté obrovskou šanci na vyrovnání, ale Mingueza pálil těsně vedle. Hned vzápětí přišla druhá tutovka Celty a tentokrát Iago Aspas hlavičkoval do tyče!

Real Sociedad si koledoval, nicméně stále držel těsné vedení. Dvacet minut před koncem zase odmítl druhý gól Kubo a Villar jeho pokus vyrazil na rohový kop. V 76. minutě šance Celty Vigo na bodový zisk výrazně poklesly, protože Renato Tapia uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Zdálo se, že La Real si už výsledek pohlídá a získá tři body, ale všechno bylo jinak. Nejprve vystrašil domácí publikum překvapivou střelou Aspas a ve třetí minutě nastavení skutečně vyrovnal vlastním gólem Robin Le Normand. Real Sociedad nedokázal odvrátit rohový kop a akce, která pokračovala vyvrcholila stříleným centrem z pravé strany a nešťastným vlastňákem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele