17. kolo
01.02.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona si poradila s Betisem a zvýšila náskok na čele

Real Betis nezaskočil Barcelonu. A ta opět potvrdila jak svoji kvalitu, tak vyzrálost. Díky brankám Pedriho a Lewandowského dokázala trápící se Real Betis na jeho půdě porazit a připsala si tři body, díky čemuž na čele odskočila už na osm bodů.

Barcelona cestovala do Sevilly s jasným plánem - chtěla navýšit své vedení na čele LaLigy alespoň na pár hodin, než se do věcí vloží Real. A Barcelona byla jasným favoritem, což potvrzoval trenér Xavi i výběrem základní sestavy. Do ní se vešli De Jong, Pedri, Gavi nebo Raphinha a Lewandowski. Domácímu brankáři Silvovi muselo být jasné, že dnes ho a jeho obránce čeká plno práce.

A hned od úvodních minut Barcelona ukazovala svou dominanci, primárně tím, že nepůjčovala svému soupeři prakticky vůbec míč. Sama se ale do zakončení dostala až po dvaceti minutách. Skvěle to vyřešil mladík Pedri, který se probojoval s míčem u nohy přes dva obránce a jal se zakončovat, když mu pod nohy padl brankář Silva, a Real tedy zachránil.

Po třiceti minutách se Barcelona dočkala chvilkové radosti, jelikož záložník De Jong připravil míč pro Raphinhu, a brazilský hračička z blízkosti uklidil míč do sítě! Jenže předtím se nacházel v ofsajdu, a gól proto nemohl platit. Barcelona měla velké potíže s překonáním obrany Realu Betis, který dělal maximum pro to, aby se Blaugranas nedostali na dostřel brankáře Silvy.

A ten dostával docela zabrat i po změně stran. Nejprve ho vyzkoušel Pedri, který se objevil zničehonic úplně volný ve vápně, ovšem narazil právě na skvělé reflexy zkušeného brankáře. Barcelona sice opticky tlačila, ale větší šanci si stále nedokázala připravit. Povedlo se jí to až v 65. minutě. Přihrávku do volného prostoru využil mladík Balde k přesnému centru na zadní tyč, kam si naběhl Raphinha a v klidu zavěsil - 1:0.

Krátce po něm se navíc přiklonilo na stranu Barcelony trochu i štěstí, neboť po rohovém kopu obránce Araújo míč sice netrefil ideálně, ale vlastně ho tím přihrál volnějšímu Robertovi Lewandowskému. A takový kanonýr si v těchto situacích už ví rady. Barcelona nakonec čisté konto neudržela, když si v samém závěru srazil míč do vlastní brány Jules Koundé, ale o body už favorit nepřišel.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele