30. kolo
23.04.2023 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Mallorky (© AFP)

Mallorca porazila Getafe 3:1

Podruhé v řadě se radovali hráči Mallorky z vítězství v nejvyšší španělské soutěži. Po Celtě Vigo si tentokrát poradili se sestupem ohroženým Getafe, a to v poměru 3:1. Skóre sice ve třiadvacáté minutě otevřel Mayoral, pak už ale góly dávali jen Ostrované. Dvakrát se prosadil Korejec Lee a jednu branku vsítil Raíllo. Domácí Mallorca tak utkání zvládla a do tabulky zapsala tři body.

Zápas otevřela Ndiayeho střela, se kterou si poradil Soria. Nerozhodný stav pak přeměnil už po dvaceti minutách Mayoral, který vypálil z velké dálky, do jeho pokusu se ještě vložil Raíllo a nešťastnou tečí nasměroval míč do branky.

Druhá půle přinesla o něco atraktivnější podívanou. Zejména domácí fanoušci se museli bavit. K obratu zavelel v sedmapadesáté minutě Lee Kang-In, když dorazil střelu Morlanese, která se k němu odrazila od tyče.

O sedm minut později už domácí vedli. Na roh Ruize de Galarrety si naskočil Raíllo, silově se protlačil k hlavičce a z hranice malého vápna poslal míč za Soriova záda. Bylo znát, že domácí přebírají otěže hry a jdou si za vítězstvím.

Definitivní pojistku pak přidal v nastaveném čase znovu Lee. Ten se rozběhl z vlastní obranné poloviny a unavení obránci Getafe jeho únik nedokázali zastavit. Následně zakončil krásně pod víko, a uzavřel tak gólový účet celého utkání.

Getafe je tak šestnácté, pouhý bod od sestupové zóny. Naopak Mallorca se drží v klidném středu tabulky, její účast v LaLize se přitom nezdá být v ohrožení.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele