12. kolo
28.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Mallorky (© AFP)

Mallorca navázala na výhru z Mestally remízou proti Espanyolu

Pouze remízu 1:1 uhrála na vlastním stadionu Mallorca a to přesně týden poté, co triumfovala nad Valencií na Mestalle. Domácí vedli po zásahu Vedata Muriqiho, ale Espanyol zachránil pohlednou vyrovnávací brankou José Carlos Lazo.

Už před samotným duelem se hledal favorit těžko. Mallorca sice hrála v domácím prostředí, ale letos ještě nedokázala slepit dvě výhry v řadě. Navíc Espanyol začal o něco aktivněji, byť se do větší příležitosti nedostal. Asi nejvýraznější okamžik nastal po střele Expósita, kterou Rajković vyrazil na rohový kop. Stalo se tak krátce předtím, než musel opustit hrací plochu zraněný Pablo Maffeo.

To nejdůležitější se odehrálo až po změně stran a hned ve 49. minutě se poprvé měnilo skóre. González dostal parádní pas za obranu a těsně před brankářem jej posunul na Vedata Muriqiho, kterému nedělalo problém trefit prázdnou branku.

Mallorca vedla 1:0 a najednou musela čelit zvýšené aktivitě hostí. Espanyol chtěl co nejrychleji odpovědět, ale dočkal se až v 71. minutě. José Carlos Lazo chtěl z levé strany centrovat do šestnáctky, jenomže balón mu sjel a k překvapení všech zaplul za záda brankáře Rajkoviće.

Oba celky měly na rozhodnutí zápasu zhruba dvacet minut a především domácí mají ještě teď v živé paměti zákrok z 89. minuty na Rodrígueze, který volal po penaltě. Sudí de Mera se rozhodl nepískat, čímž domácí publikum hodně pobouřil. Napětí se na stadionu vyšponovalo na maximální míru a na lavičce Mallorcy viděli červenou kartu zraněný Maffeo i trenér Aguirre. Mallorca tak remizovala s Espanyolem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele