37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Raya (© AFP)

Vallecano porazilo "Žlutou ponorku" a udrželo se ve hře o Evropu

Až do posledního kola může žít sen o evropských pohárech Rayo. Domácí porazili Villarreal 2:1, čímž ho zároveň definitivně připravili o Ligu mistrů. I přes územní převahu "Žluté ponorky" byli hráči Vallecana jednoduše efektivnější a zvítězili po brankách De Tomáse a Palazóna. Gól Villarrealu obstaral Lo Celso.

Pro "Žlutou ponorku" je porážka na Rayu velkým zklamáním, protože až do posledního kola mohla bojovat o Ligu mistrů. Dveře do nejprestižnější klubové soutěže se ve Vallecanu zavřely a nutno podotknout, že asi zaslouženě, protože Rayo bylo lepší.

První poločas toho každopádně moc nepřinesl snad s výjimkou střeleckého pokusu Alfonsa Pedrazy. Jeho rána byla jedovatá, ovšem netrefila cíl. Přesnější střelu vyslal až po změně stran Ramon Terrats a Dimitrievski musel vytěsnil balón na rohový kop. Pokud jde o druhou půli, ta nabídla mnohem více zajímavých okamžiků a to na obou stranách.

Vallecanu to vyšlo až v 54. minutě a netrefil se nikdo jiný, než Raúl de Tomás. Opora domácích si naskočila na Chavarriův centr a přesnou hlavou nedala Reinovi šanci. Za chvíli domácí zdvojnásobili náskok, když Comesaña udržel balón na hrací ploše a zpětnou přihrávkou našel skórujícího Isiho Palazóna. Osmadvacetiletý záložník poslal balón přesně k tyči.

Rayo mělo utkání výborně rozehrané, ovšem hosté ho ještě dokázali zdramatizovat. Pedraza stihl načechrat balón a Giovani Lo Celso hlavou k tyčce snížil. "Žlutá ponorka" měla na vyrovnání a otočku něco málo přes deset minut, což bylo tak jako tak málo času. Případná remíza by totiž v boji o Ligu mistrů nic neřešila.

Domácí hráli v závěrečných minutách dobře a Villarreal už se do ničeho nedostal. Naopak ještě inkasoval z kopačky střídajícího Lópeze, byť branka nakonec kvůli ofsajdovému postavení neplatila. Rayo zaskočilo Villarreal a po výhře 2:1 zůstává ve hře o pohárovou Evropu. Na sedmý Athletic ztrácí jen jeden bod. "Žlutá ponorka" bude hrát v příští sezoně Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele