15. kolo
30.12.2022 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Borja Mayoral zařídil dvěma góly výhru Getafe nad Mallorcou

Hlavní hvězdou podvečerního zápasu mezi Getafe a Mallorcou se stal Borja Mayoral. Pětadvacetiletý útočník vsítil dvě branky a měl hlavní podíl na vítězství svého celku 2:0. Getafe vyhrálo v lize poprvé od konce října.

Na Coliseum Alfonsa Péreze v Madridu se potkaly Getafe s Mallorcou a před zápasem těžko hledat favorita. Před reprezentační přestávkou na tom byla výrazně lépe Mallorca, ale jak už to občas bývá, delší pauza může mužstvu i uškodit.

A to se nejspíš hráčům Bermellones přihodilo. První poločas byl z obou stran hodně opatrný a diváci vlastně neviděli žádnou větší příležitost. Nejzajímavějším momentem tak byla odvolaná penalta, kterou sudí Alberola původně nařídil za hru rukou. Celou situaci pochopitelně posoudil VAR.

Po změně stran už to bylo veselejší. Hned v 51. minutě se dostali Azulones do vedení, když Ünal krásnou přihrávkou vysunul Borju Mayorala a ten před Rajkovićem nezaváhal. První branka měla zápasu pomoct, ale nebylo tomu tak. Mallorca nepředvedla směrem dopředu prakticky nic a čtvrthodinu před koncem inkasovala druhý gól. Sánchez doslova namazal do šance Mayoralovi a ten ani ve druhé velké šanci nezaváhal. Getafe už si náskok pohlídalo, tím spíše, že hosté ani jednou nevystřelili na branku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele