33. kolo
03.05.2023 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Enes Ünal (© AFP)

Bleskurychlá penalta vynesla Getafe vítězství, záchranářské drama dostalo další zápletku

Fotbalisté Getafe ani zdaleka nevzdali bitvu o záchranu, když ve 33. kole LaLigy porazili na vlastní půdě Celtu Vigo 1:0. Domácím přinesla první ligové vítězství po více než měsíci a půl penalta, kterou již ve třetí minutě proměnil Enes Ünal. Madridský celek sice i přes vítězství zůstal v sestupovém pásmu, v obrovsky vyrovnané tabulce však hned na čtyři celky ztrácí maximálně dva body.

Getafe i v letošní sezoně bojovalo o holé přežití v nejvyšší španělské soutěži. Jeho snaha o záchranu ovšem nevypadala příliš dobře, jelikož šestkrát v řadě nezvítězilo a v minulém kole prohrálo klíčový duel s Espanyolem. Boj však zdaleka nebyl u konce, protože na nesestupové pozice mu scházely jen dva body. O vítězství se tak chtěl pokusit proti Celtě Vigo, která také neoplývala ideální formou, vyhrála totiž z předchozích šesti klání jen jednou.

Již při prvním útoku madridského klubu nařídil rozhodčí penaltu, kterou se štěstím využil Ünal. Ivan Villar sice vystihl stranu a míč prvotně orazítkoval tyč, avšak po odrazu od brankové konstrukce se balon zasunul do sítě za pomocí zad gólmana. Následně se hra poněkud přiostřila a rozhodčí musel vášně zklidňovat žlutými kartami. Celta Vigo si za celý první poločas nedokázala vytvořit žádnou vážnou střeleckou příležitost, ale ani Getafe nedisponovalo chutí po ofenzivních akcích.

Po přestávce se ráz utkání příliš nezměnil, nadále na trávníku převažovaly tvrdé osobní souboje nad střeleckými příležitostmi. Řada projektilů létala vysoko nad bránou a vůbec nepůsobily pro brankáře hrozbu. První vážnou šanci si v 57. minutě připravili hráči Getafe, Ünal dostihl na pravé straně nákop jednoho z madridských obránců a přízemním centrem přesně našel Jaimeho Matu, avšak 34letý útočník v tísni trefil jen Villarovu nohu. Brankář bleděmodrých totiž dobrým vyběhnutím snížil soupeři střelecký úhel. Snahy Celty Vigo o vyrovnání silně narušil v 77. minutě Joseph Aidoo, jenž byl po druhé žluté kartě vyloučen. Přesilovku mohl v závěru využít Munir El Haddadi, ale střelou z hranice penalty trefil jen břevno a míč následně spadl těsně před brankovou čáru.

Getafe tak důležitý domácí zápas zvládlo a získalo klíčové tři body v boji o záchranu. V dalším ligovém kole jej navíc nebude čekat vůbec jednoduchý úkol, jelikož se 13. května střetne s Realem Madrid. Celta svede o den později bitvu s Valencií.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele