10. kolo
18.10.2022 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Carles Aleňá (© AFP)

Bilbao dvakrát vedlo, na vítězství proti aktivnímu Getafe to ale nestačilo

Zajímavý zápas byl k vidění v Coliseum Alfonso Peréz, kde se domácí fotbalisté střetli s ambiciózním Athletic Clubem. Tým kouče Valverdeho šel dvakrát do vedení, a to po trefách Williamse a Garcíi, klub z madridského předměstí ale dokázal vždy vyrovnat, poprvé po voleji Aleni, podruhé pak díky střele vystřídavšího El Haddadiho.

Hosté v červenobílých dresech do zápasu vlétli s velkým nasazením a už ve druhé minutě se mohli radovat z vedení. Ander Herrera dostal trochu prostoru ve středu hřiště a krásným obloučkem našel za obranou volného Iñakiho Williamse, který se střelou mezi nohy domácího brankáře nemýlil.

Dobrou šanci na srovnání mělo Getafe o pět minut později, z přímého kopu centroval Suaréz, jehož míč možná trochu překvapivě prošel celým velkým vápnem a pořádně vyděsil Unaie Simóna. Hrál se velmi aktivní fotbal s mnoha šancemi, ale také ostrými zákroky, jen za první poločas tasil rozhodčí žlutou kartu hned šestkrát. Bylo tak jen otázkou času, kdy bude k vidění další branka.

O tu se postarali v sedmadvacáté minutě hráči "Azulones”, konkrétně Aleñá, a nutno dodat, že trefa to byla velmi efektní. K míči se uvnitř pokutového území dostal po šťastném odrazu od Ünala a parádní ranou přímo z voleje nedal Simónovi nejmenší nárok. K druhému gólu v utkání pak neměl daleko Williams, který však svou hlavičkou našel přesně rukavice Soríy.

Druhý poločas začal obdobně jako ten první. Šanci Ünala, který krásným zakončením nůžkami zaměstnal gólmana "Lvů”, vystřídala gólová akce, na jejímž konci byl Raúl García. Ten se, přestože byl těsně bráněn, dostal po přihrávce Nica Williamse k míči a vyslal přesnou ránu na zadní tyč.

V 74. minutě se do další příležitosti propracovali Floresovi svěřenci, střelu z ostrého úhlu, kterou vyslal Mayoral, nicméně dokázal vyrazit Unai Simón. O dvě minuty později už byl ovšem španělský gólman ve službách Bilbaa krátký. Chyby ve středu hřiště využil velmi dobře hrající Ünai, který přesným pasem našel El Haddadiho. Ten nekompromisně uklidil míč do šibenice na bližší tyč, a tak bylo opět srovnáno.

V závěru zápasu mohl utkání překlopit na stranu hostí Iñaki Williams, to by však nesměl z dobré pozice přestřelit domácí branku. Týmy se tak rozešly smírně, kvůli čemuž zůstává baskický klub na šestém místě a Getafe naopak poskočilo na patnáctou příčku.

Autor: Filip Vítek / sofascore.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele