10. kolo
20.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona vyřídila Žlutou ponorku už v poločase

Měl to být šlágr čtvrteční nabídky LaLigy i celého vloženého kola. Barcelona však z očekávaného duelu udělala exhibici a to především v prvním poločase. Nebohému Villarrealu nasázela tři góly a tím bylo po zápase. Dva góly znovu zaznamenal Robert Lewandowski a jeden příspěvek zařídil Ansu Fati.

Barcelona se tak vzpamatovala z předchozích nezdarů proti Realu Madrid či Interu Milán v Lize mistrů a výhrou si pojistila druhé místo v tabulce. Pokud jde o Viillarreal, ten se vrátil zpět nohama na zem a postup na pohárové příčky se prozatím nekoná.

Xavi oproti víkendovému El Clásicu obměnil sestavu a zdá se, že to mělo svůj efekt. První velkou šanci sice zazdil Villarreal, jmenovitě pak Danjuma, ale krátce poté začal úřadovat Robert Lewandowski. Ve 32. minutě se po pohledné akci rozhodl nezakončovat z první a balón si naopak stáhnout pro sebe a pak přesně zamířit. O pouhé tři minuty později Žlutá ponorka ztratila balón na své polovině a Barcelona okamžitě pelášila do protiútoku, načež si Lewandowski potáhl balón na hranici vápna a krásnou střelou zvýšil na 2:0.

To už byl pro Emeryho svěřence dost zásadní problém. O okamžitou odpověď se pokusil Pino, ale jeho hlavičku ter Stegen bez problému lapil. Zaplněný Camp Nou si mohl zakřičet gól ještě jednou a to prostřednictvím Ansu Fatiho, který nejprve zblízka nepochopitelně trefil tyčku a hned z dorážky všechno napravil. Barcelona šla do šaten s tříbrankovým náskokem a málokdo ještě věřil v hostující zvrat.

Barcelona po změně stran kontrolovala hru a sama se směrem dopředu nikam netlačila. Úsporné tempo jí vycházelo, protože Villarreal působil na Camp Nou dál neškodným dojmem. V závěru ještě Xavi okysličil tým a čtvrthodinu před koncem stáhl dvougólového Roberta Lewandowskiho za Raphinhu. Do hry se dostal rovněž Ousmane Dembélé, popřípadě Busquets s Bellerínem.

V 80. minutě se po delší době naskytla Barceloně dobrá příležitost a Raphinhovi chyběl k přesnější koncovce kousek. Villarrealu nakonec nebyla korigující branka přána. Už v nastavení pohrdl tutovou příležitostí Morales a krátce poté sudí odpískal konec. Barcelona bez problémů porazila Villarreal 3:0 a zůstává o tři body za vedoucím Realem Madrid. Co se týče Villarrealu, ten si na pohárové příčky musí ještě počkat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Unique

Snad zůstanou tři body na Camp nou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele