37. kolo
28.05.2023 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Ansu Fati (© AFP)

Naděje na poháry se pro Mallorcu vytratila, výhru Barcelony řídili mladíci

Již jistý vítěz ligy Barcelona se v posledním domácím utkání sezóny střetnul s Mallorcou a zápas to byl veskrze jednostranný. Už v první minutě poslal domácí do vedení Fati a po vyloučení Ndiayeho se prosadil i podruhé. Třetí a poslední gól zápasu pak přidal další mladík Gavi. Katalánský velkoklub si tak připsal již osmadvacáté vítězství v sezóně.

Roli favorita potvrdili domácí již v první minutě. Mallorca snad ještě zůstala hlavami v šatně, když se po nádherné akci na jeden dotek prosadil Ansu Fati. Míč šel po ose Lewandowski - Gavi a právě Fati, který už měl před sebou takřka odkrytou bránu.

Ve třinácté minutě bylo pro Los Piratas ještě hůře. Ndiaye odstrašujícím způsobem brutálně dohrál Baldého kolíky napřed. Noha devatenáctiletého španělského mladíčka se nebezpečně prohnula a divákům nejen na Nou Campu se nechtělo věřit, že sudí původně ukázal Senegalci pouze žlutou kartu. Po intervenci VARu své rozhodnutí ale změnil a Mallorca dohrávala utkání v deseti.

O deset minut později se domácí radovali ze zvýšení náskoku. Fati dostal pocukrovanou přihrávku do pokutového území a s překonáním Greifa už neměl nejmenší problém. Hattrick si pak mohl talentovaný Španěl připsat ještě do poločasu, s jeho střelou do šibenice si ale tentokrát famózním způsobem poradil slovenský gólman.

Bezzubá Mallorca mohla znovu inkasovat hned po pauze. Koundé ale po rohovém kopu hlavičkoval pouze do břevna. Hosté si poradili i o chvíli později, kdy z brankové čáry vykopával míč po zakončení Dembélého Valjent.

Sedmašedesátá minuta přinesla další nastřelenou brankovou konstrukci v podání domácích, z přímého kopu se o to postarala polská superstar a nutno dodat, že šlo o parádní ránu, která trefila přesně spojnici.

O tři minuty později už se ale Katalánci z třetí branky radovali. Dembélé poslal míč z pravé strany na Gaviho, který se otočil a výstavně se trefil k pravé tyči Greifovy branky. Nic dalšího podstatného se pak už v utkání neudálo a Barcelona tak naprosto po zásluze zvítězila 3:0.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele