1. kolo
13.08.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sergio Busquets (© AFP)

Barcelona vyšla střelecky naprázdno, Rayo zase neodjíždí s prázdnou

Barcelonská noční můra z loňské sezony zase ožila a Rayo Vallecano i tentokrát veze z Camp Nou body. Hosté přečkali všechny šance barcelonských hvězd a upornou defenzívou se dopracovali k výsledku 0:0. Nastavený čas hrála Barcelona bez vyloučeného kapitána Sergia Busquetse.

Barceloně se nakonec podařilo zaregistrovat většinu svých posil a trenér Xavi vsadil od úvodní minuty na ofenzivní trio Raphinha, Dembélé, Lewandowski.

A byl to polský kanonýr, kdo rozjásal Camp Nou již ve 12. minutě vstřelenou brankou. Bohužel pro Barcu předcházel celé slávě ofsajd a tak Lewandowskiho branka neplatila. Barcelona sice častěji držela balón, ale směrem dopředu se jí nedařilo. Obrana Vallecana byla výborně zformovaná a za svá záda propustila jen malé množství útoků. Ve 35. minutě střílel z ideální pozice Dembélé, avšak jeho pokus schoval v náruči Dimitrievski.

Rayo cítilo příležitost a v nastavení mělo obrovskou šanci. Álvaro García si zasekávačkou položil obránce, ale zblízka proti němu skvěle zasáhl Ter Stegen. Barcelona vzápětí přešla do útoku, ale z tlaku nic nevytěžila. První poločas žádnou branku nepřinesl a pokud chtěla Barcelona pomýšlet na vítězství, musela přidat.

Ale obranná hráz Vallecana držela i po změně stran. Barcelona marně hledala skulinky a nevycházelo to ani při střelbě. V 69. minutě pěkně vypálil Busuets a Dimitrievski jeho pokus vytěsnil. Zvýšit ofenzivní snažení přišel i Pierre-Emerick Aubameyang, jehož střelu pro změnu obrana Raya zablokovala.

Sudí Hernández dal Barceloně ještě naději prostřednictvím dlouhého, osmiminutového nastavení, jenže Katalánci s touto porcí naložili mizerně. Kapitán Busquets za úder loktem do brady uviděl červenou kartu a v oslabení ještě měla Barca velkou kliku, že neinkasovala. Respektive gól Radamela Falcaa nebyl uznán kvůli ofsajdu. Barceloně se tak začátek LaLigy nevyvedl a konečný výsledek 0:0 je jednoznačnou ztrátou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
dextroza_m

5:0

Reagovat
valloire

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Lawman

Je to strašné čo hrá Barcelona. Hráčom chýba periferné videnie čo je schopnosť vidieť voľného hráča. Krajní obránci si nabiehajú do voľných priestorov a žiadna prihrávka nepríde. Všetko stredom a všetko je zle.

Reagovat
celeb

jediné pozitívum je vylúčenie Busqa. Konečne bude Xavi donútený vyskúšať alternatívu na CM.

Žeby konečne FdJ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele