30. kolo
23.04.2023 16:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ferran Torres (© AFP)

Barcelona znovu katem Atlética, šlágr kola rozhodl Torrés

Barcelona ukončila Atléticu třináctizápasovou sérii bez porážky a na domácím stadionu jej dokázala udolat 1:0. Zápas plný šancí nakonec rozhodl trefou z pětačtyřicáté minuty střelou na zadní tyč Ferrán Torrés. Ve druhé půli pak byli aktivnější spíše domácí a svůj jednobrankový náskok si tak dokázali udržet. Na prvním místě znovu uskočili na jedenáct bodů.

Už v první minutě mohl zaplněný Nou Camp zmrazit Griezmann, který dostal pěknou průnikovou přihrávku od Lemara, ale napálil pouze břevno. V prvních minutách bylo znát, že Atlético na svého soupeře vlétlo s vervou, k dalším šancím to ale nějakou tu půlhodinku nevedlo.

V pětatřicáté minutě se v další gólovce ocitl francouzský mistr světa z roku 2018, jeho zakončení z otočky ale dokázal skvělým zákrokem vyrazit Ter Stegen. Barcelonští do té doby nevystřelili na bránu a v utkání tahali spíše za kratší konec.

To se ale úplně změnilo v pětačtyřicáté minutě. Ukázkový gól do šatny dokázal vstřelit Torrés. Raphinha přichystal míč na hranici velkého vápna, kde si jej našel právě španělský mladík a střelou k levé tyči nedal šanci slovinskému brankáři ve službách Madridských.

Po ose Raphinha - Torrés pak putoval míč i po pár minutách druhého poločasu, proti ráně druhého zmiňovaného se ale tentokrát zaskvět Oblak. Barcelona byla jako vyměněná a svého soupeře k žádným nebezpečným situacím nepouštěla.

Naopak to byla ona, kdo mohl podruhé udeřit. Po skrumáži před bránou Oblaka se k míči dostal Gavimu, který se jej snažil umístit na zadní tyč, o nějaký ten decimetr ale minul. Ve dvaasedmdesáté minutě pak stroprocentní gólovku zazdil Raphinha. Ten zakončoval z malého vápna nikým nehlídaný do takřka odkryté branky, trefil však přesně ruce madridského gólmana a kýžená pojistka tak nepřišla.

Šanci na srovnání stavu měl o pár desítek vteřin později Griezmann, jeho efektní patička ale nenadělala mnoho práce brankáři domácích. Tři body si tak z prestižního duelu odnesli Katalánci, Atlético zůstalo třetí, jeho městský rival mu navíc uskočil už na pět bodů.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele