26. kolo
18.03.2023 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Carles Pérez (© AFP)

Defenziva Celty opět fungovala jako švýcarské hodinky. Katalánci doplatili na nedisciplinovanost

Celta Vigo si poradila ve 26. kole LaLigy s Espanyolem, který na jeho stadionu v Barceloně porazila 3:1. Na úspěch zadělali hráči Los Celestes již v první půli góly mladičkého Gabriela Veigy a ostříleného kanonýra Iaga Aspase, jenž přesně zamířil z penaltového puntíku. Svěřenci Carlose Carvalhala pak po změně stran ještě navýšili vedení a byli blízko pátému čistému kontu v řadě, o to však v 86. minutě přišli. Nic to však nezměnilo na jejich vítězství, které domácí Andulky ponechalo na 16. příčce s pouze jednobodovým náskokem na sestupové pásmo.

Celta Vigo v posledních týdnech rapidně zlepšila své výkony, což vedlo k pouze jedné prohře z předchozích sedmi střetnutí. V minulém kole navíc Los Celestes porazili Vallecano rozdílem třídy a posunuli se tak do klidného středu tabulky. Naopak Espanyol tolik důvodů k radosti neměl, ba naopak. Andulky byly stále nebezpečně blízko sestupovým vodám a nepomáhaly jim ani dvě porážky v řadě.

Fanoušci na RCDE Stadium byli svědky poměrně poklidného úvodu utkání. První gól, který by ale drtivá většina z nich určitě raději viděla na druhé straně hřiště, jim nabídla 26. minuta a Veiga. Mladý produktivní záložník totiž po přistrčení míče od Carlese Péreze ve vápně poslal balon precizní ranou za pravou tyč, čímž zajistil favorizovanému Vigu vedení. Po nešikovném zákroku ve vápně domácího obránce Leandra Cabrery se k pokutovému kopu postavil Aspas a poslal míč do svého oblíbeného levého dolního rohu, díky čemuž si Los Celestes odnesli do šatny dvoubrankový náskok.

Ten mohli hosté navýšit krátce po pauze, když Pérez předložil míč před bránu Lucovi de la Torre. Obránci týmu z Barcelony ale americkému reprezentantovi nedali dostatek volného prostoru, a tak balon skončil v zámezí. Po zaváhání Javiho Galána s míčem do vápna pronikl Rubén Sánchez a vybídl ke skórování Josela. Snížení se však nekonalo, neboť zkušený útočník ve velké příležitosti netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V 82. minutě zasadil poslední ránu Espanyolu Pérez, když přízemní střelou uklidil míč k pravé tyči. V závěru zápasu ještě využil závar ve vápně domácí José Gragera a zkorigoval konečný výsledek na 1:3.

Espanyol tak rozjetou Celtu nezastavil a v boji o záchranu opět padl. Další duel odehraje 1. dubna, kdy se střetne s Gironou, Los Celestes svedou o den později souboj s Almeríí.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele