3. kolo
27.08.2022 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad odčinil porážku z minulého kola a na Elche zvítězil

Real Sociedad dal zapomenout na nepovedené utkání s Barcelonou a ze hřiště Elche veze všechny tři body. Stačila přitom jediná branka Braise Méndeze už v průběhu prvního poločasu. V utkání zaujala ještě neproměněná penalta Mikela Merina, který to zkoušel po vzoru Antonína Panenky.

Tři body každopádně putují do Baskicka a to zaslouženě. Hosté rozhodli o svém vítězství už ve 21. minutě, kdy využili trvalejší převahu a Brais Méndez do puntíku zužitkoval kolmou přihrávku do pokutového území - 1:0.

I poté byl o něco lepší Real Sociedad a ve 34. minutě dostal ideální možnost vedení navýšit. Mojica totiž fauloval v pokutovém území Choa a na světě byl pokutový kop. Mikel Merino ho chtěl zkusit zahrát jako Antonín Panenka, ale to mu vůbec nevyšlo a Badía balón lapil. To bylo z prvního poločasu vše.

Ve druhém dějství sice žádná branka nepadla, ale o zajímavé šance nouze nebyla. Zejména v 50. minutě vznikl před Badíou obrovský závar, který Real nedokázal dotáhnout do konce. Elche bylo ve hře až do závěrečného hvizdu. Stačila přitom jedna povedená akce a mohlo se začínat od začátku. Defenziva Realu však byla pozorná a nakonec se výraznou měrou zapříčinila o konečné vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele