23. kolo
26.02.2023 16:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Gabri Veiga (© AFP)

Dva plus jedna pro Gabriho Veigu: Celta doma hravě přetlačila Valladolid

V důležitém souboji dvou sousedů tabulky, kteří mají nebezpečně blízko sestupovému pásmu v LaLize, triumfovala jasně Celta. Ne že by v některých momentech působil Valladolid o tak horším dojmem, nicméně jeho protivník byl zkrátka daleko efektivnější v proměňování šancí. A s úroky tedy mužstvo z Viga oplatilo Pucelanos třígólovou porážku z října loňského roku.

Domácí se dostali do velké možnosti už po několika sekundách od úvodního hvizdu rozhodčího Ricarda De Burgose, avšak Seferovic z velmi dobré pozice zacílil pouze trestuhodně do zámezí. Ve 12. minutě se naopak na druhé straně osměloval Larin, avšak z úhlu na brankáře Ivána Villara v podstatě nemohl nijak vyzrát.

Ve 14. minutě se naopak znovu osmělila Celta, ze střední vzdálenosti vypálil velmi slušně po zemi na vzdálenější tyčku Iago Aspas, jenže smolně jeho pokus orazítkoval pouze brankovou konstrukci. O pár chvil později už se ovšem Os Celestes dostali do potřebného klidu. Gabri Veiga prodloužil míč hlavou za sebe na hranici brankového území, odkud pak snadno skóroval Seferovic.

Ve 32. minutě družina z Galicie svůj náskok navýšila. Carles Pérez se ještě přes přesilu bránícího Kikeho Péreze a El Yamiqa neprosadil, meruna se ovšem odrazila ke Gabrimu Veigovi, který ji tvrdě napálil za záda brankáře Asenja. V závěru první půle odmítl velkou příležitost na snížení stavu Larin, který z blízkosti nevyzrál na Ivána Villara. A po něm si na domácím brankáři vylámal zuby taktéž hlavičkující El Yamiq.

Tyhle neproměněné šance se nakonec ukázaly být pro Valladolid jako rozhodující okamžiky tohoto duelu. V 64. minutě ještě Asenjo zlikvidoval pokus de la Torreho, každopádně na dorážku Gabriho Veigy už nestačil, a o vítězi klání tak bylo zkrátka rozhodnuto. V 84. minutě mimochodem přišli hosté o Amallaha, ten totiž ve středu pole ostře podrazil Cerviho a vyfasoval bez milosti a okamžitě červenou kartu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele