1. kolo
14.08.2022 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Real Sociedad dobyl Cádiz, jedinou brankou rozhodl Kubo

Takefushi Kubo se stal jediným střelcem utkání mezi Cádizem a Realem Sociedad. Baskové díky tomu vezou tři body a nový ročník zahajují tím nejlepším možným způsobem.

Utkání na Estadio Nuevo Mirandilla nenabídlo zrovna pohledný fotbal. Vyložených příležitostí bylo málo a mnohem více toho bylo k vidění v prvním poločase, včetně rozhodujícího gólu.

Ten koneckonců přišel ve 24. minutě, kdy skvělou práci odvedl Brais Méndez, Mikel Merino pak parádním pasem našel volného Takefushiho Kuba, který pohotovou koncovkou zajistil La Realu vedení. Cádiz si také vypracoval dobrou možnost a Faliho střela do odkryté branky byla na poslední chvíli tečovaná na rohový kop.

Cádiz si v průběhu prvního poločasu nic dalšího nevytvořil a podobné to bylo i po změně stran. Snaha domácích předvést něco směrem dopředu vycházela vniveč. Po hodině hry začali ožívat i hosté a Ledesma dvěma zákroky držel šance domácích nad vodou.

Hrál se ale podivný fotbal. Ani jedné straně se nedařilo dotáhnout útoky do zdárného konce. Real Sociedad chtěl výsledek pojistit druhým gólem a nejblíže k tomu byl v nastaveném čase, kdy nejprve Choa ve stoprocentní šanci vychytal Ledesma a i o chvíli později si připsal zákrok domácí brankář. Real Sociedad nakonec nejtěsnější vedení udržel a z Cádizu veze všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele