26. kolo
18.03.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Thomas Lemar (© AFP)

Stadion Atlétika zůstal pro Valencii zakletý. Bezzubí Netopýři vyšli v Madridu gólově naprázdno

Hráči Atlétika Madrid porazili ve 26. kole LaLigy trápící se Valencii 3:0. K 17. vzájemnému utkání bez porážky v řadě nasměroval Los Colchoneros Antoine Griezmann, který se prosadil po uvolnění ve 23. minutě. Na francouzského reprezentanta navázal krátce po začátku druhé půle Yannick Carrasco, jenž se trefil před vlastními fanoušky podruhé v řadě. Netopýři tak na Estadio Metropolitano, otevřeném pro účely madridského týmu v roce 2017, stále nevyhráli a v tabulce se dále nachází jen těsně nad sestupovým pásmem.

Do Madridu přijela Valencie, jejíž sezona snad už nemohla být horší. Netopýři byli před zápasem jen o chloupek nad sestupovými vodami a k odvrácení obrovské blamáže v podobě pádu do druhé ligy potřebovali každý bod. I přes zlepšující se formu se zisk Los Che proti defenzivně silnému Atlétiku zdál jako utopie. A to zejména s přihlédnutím k faktu, že nejlepším valencijským střelcem byl se zraněními se potýkající Edinson Cavani s pouhými pěti zásahy.

K první výraznější šanci se Atléti dopracovali až v 15. minutě, kdy si na sklepnutý balon naběhl Marcos Llorente a z hranice vápna tvrdě vypálil, jen těsně minul pravou tyč. Následně si na centr naskočil Memphis Depay, ale z bezprostřední blízkosti se také netrefil. Vzápětí se Nizozemec dostal zase do zakončení, tentokrát z malého vápna trefil přímo brankáře, i když před sebou měl odkrytou bránu. Lepší střelecké schopnosti ve 23. minutě ukázal Griezmann, který se šikovně uvolnil a obstřelil brankáře. Velký rozruch nadešel po půlhodině hry, kdy byl nejprve Depay poslán k zemi a Netopýři z rychlého brejku vyrovnali, nicméně po přezkoumání videem se rozhodlo, že se jednalo o faul. Hra se tedy vrátila před bránu Los Che a Rodrigo de Paul jen těsně minul po rozehrání přímého kopu.

Vstup do druhé půle vyšel hráčům Atlétika dokonale. Na konci krásné akce stál Carrasco, který ze strany dokázal prostřelit brankáře. Po rychlém gólu ovšem aktivita Indiánů vymizela a Netopýři se zkoušeli hnát vpřed. Kvůli nepřesnostem a výborné defenzivní práci Atlétů se k ničemu nezmohli. Naopak v 67. minutě opět inkasovali, když rychlý protiútok zakončoval hlavou osamocený Thomas Lemar. Hru nadále kontrolovali fotbalisté z Madridu a Los Che se k ničemu nedostalo.

Atlético tak ovládlo zápas a proti Valencii získalo tři body. K dalšímu utkání nastoupí Los Rojiblancos 2. dubna doma proti Betisu. Netopýři o den později přivítají Rayo Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele