24. kolo
04.03.2023 21:00 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético potvrdilo dobrou formu a tápající Sevillu deklasovalo 6:0

Sobotní program 24. kola španělské nejvyšší soutěže uzavřel šlágr Atlética se Sevillou a po hodně divokém průběhu měl jednoznačného vítěze. Atlético se poslední dobou dostalo do dobrého rozpoložení a nyní nasázelo Seville hned šest branek, přičemž dvě branky zaznamenali Memphis Depay a Álvaro Morata. V La Lize si připsali na konto čtvrtou výhru u posledních šesti duelů a v tabulce se vrátili na třetí místo s pětačtyřiceti body.

Naopak hosté po pohárovém úspěchu s PSV na domácí scéně strádají, nyní zaznamenali již svou třetí prohru v řadě a z tohoto potupného debaklu se budou ještě dlouho vzpamatovávat. V tuto chvíli se nacházejí až na šestnácté pozici s pětadvaceti body a do pohárové Evropy mají daleko, navíc na sestupové pásmo drží náskok jediného bodu a ve zbývajícím průběhu je může čekat nervydrásající bitva o holé přežití.

Madridský výběr dominoval na trávníku od samého začátku a v úvodní dvacetiminutovce si vytvořil dvě solidní příležitosti. Ani ne po dvou odehraných minutách zahrozil pozdější hrdina Depay, který se po famózním Lemarově obloučku zjevil za defenzivou protivníka, nicméně balón mu na poslední chvíli odskočil od kopačky a brankář Bounou ho dokázal odzbrojit. Zhruba o čtvrthodiny později po obrovském závaru v šestnáctce Sevilly vystřelil z mírného úhlu Marcos Llorente a orazítkoval bližší tyč.

Atlético v podstatě rozhodlo o svém úspěchu v rozmezí 23. až 26. minuty, kdy hned dvakrát skóroval právě Depay. Devětadvacetiletý nizozemský útočník nejprve otevřel gólový účet po hezké akci středem hřiště, následně si naběhl do volného prostoru na závěrečnou kolmici Antoineho Griezmanna a svůj samostatný únik zakončil pohotovou přízemní střelou doprostřed branky.

Neuběhly ani další tři minuty a stejný hráč měl přesnou mušku podruhé, jelikož další rychlou akci zakončil přesným projektilem z hranice šestnáctky do pravé šibenice. Sevilla od tohoto okamžiku zvýšila obrátky a snížit se jí povedlo necelých deset minut před přestávkou. Ostrostřelec Youssef En-Nesyri využil skvělé práce Papeho Gueyeho na levé straně a díky finální nahrávce téměř od brankové čáry propálil gólmana Oblaka z bezprostřední blízkosti.

Avšak domácí po změně stran kontrolovali průběh a dvoubrankové vedení s vzali zpět po osmi minutách druhého dějství. Hvězdný Griezmann totiž vystřelil z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho technický pokus nádherně zapadl ke vzdálenější konstrukci. Hosté mohli vykřesat naději na bodový zisk krátce po hodině hry, jenomže Suso nepotrestal Savićovu chybu v rozehrávce a z dobré pozice mířil příliš vysoko.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho přidali definitivní pojistku zhruba v polovině druhého dějství. Yannick Carrasco se po trochu šťastném přistrčení střídajícího Pabla Barriose ocitl před zcela prázdnou brankou a tu neminul - 4:1. Zmar Sevilly vyvrcholil zhruba dvacet minut před koncem, neboť po nedovoleném zákroku Llorenteho na Gueyeho neproměnil nařízený pokutový kop Rakitić a napálil jen pravou tyč.

Vzápětí na opačné straně přišel trest. Pátý zásah Atlética přidal nově příchozí Álvaro Morata, jenž po centru Griezmanna sice napoprvé nepřekonal Bounoua, ale pak se k němu míč znovu odrazil a při dorážce už neměl žádný problém rozvlnit síť. V 80. minutě navíc předčasně opustil trávník Gueye po druhé žluté kartě za přišlápnutí Hermosa a v nastaveném čase si připsal na konto svůj druhý gól tohoto duelu Morata, jenž levačkou z dvanácti metrů zavěsil přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele