6. kolo
18.09.2022 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Federico Valverde (© AFP)

Atlético madridské derby nezvládlo, Real opět ukázal lekci produktivity

Real Madrid dokázal i bez Karima Benzemy porazit svého městského rivala a pokračuje ve famózním startu do sezony. V první půli se gólově prosadili hostující hráči Rodrygo s Valverdem, na což dokázalo Atlético odpovědět v závěru jen zásahem Hermosa. Ten se navíc chvíli poté nechal vyloučit.

Atlético stálo před nelehkým úkolem - pokusit se zastavit rozehraný Real a ve vyhecovaném městském derby si vyšlápnout na tým, který v sezoně ještě ani jednou neprohrál. Ba co víc, Real doposud vyhrál každé soutěžní utkání a právem se na své soky dívá svrchu. Dnes si kapitánskou pásku opět navlékl spolehlivý Luka Modrić a věřil, že se jeho tým popasuje s absencí kanonýra Benzemy co nejlépe.

Derby těchto dvou madridských gigantů je vždycky hodně emotivní a napěchované ostrými zákroky - obě jedenáctky si opravdu nic nedarují. O dramatické momenty proto nebyla nouze a po dvanácti minutách jsme se málem dočkali i první branky. Na svědomí ji měl portugalský mladík Félix, který hlavičkoval velmi dobře po rohovém kopu, jenže na poslední chvíli zaskočila obrana Realu.

Zajímavou ránu od kopaček vypustil Kondogbia a sledoval, jak jeho střela těsně míjí tyč. Pouhé dvě minuty poté se ale prosadil soupeř. Atlético sice bylo lepší, ale Real ukázal opět svou sílu. Valverde se až nečekaně snadno protáhl středem pole, nahrál na Tchouaméniho a ten luxusním obloučkem za obranu oslovil nabíhajícího Rodryga. Mladý Brazilec nedal Oblakovi šanci a Real vedl.

Dost práce měl i jeho protivník, Thibaut Courtois. Belgického brankáře pořádně protáhl a mírně vystrašil Antoine Griezmann, který dnes dostal šanci od prvních minut. Jeho tvrdý projektil ale dokázal Courtois vyrazit aspoň na roh, z něhož už Colchoneros nic nevytěžili.

Ačkoli se tou dobou možná Simeoneho mužstvo nadechovalo k lepšímu výkonu, nepomohlo mu to. Real totiž vyučoval lekci z produktivity. Devět minut před koncem první půle hosté vymysleli rychlý brejk, který táhl po straně Vinícius. Jeho rána sice skončila na tyči, ale dobíhající Federico Valverde už trefil prázdnou bránu spolehlivě.

Druhá půle poněkud zklamala, protože velmi dlouho trvalo, než se oba týmy dostaly do vyšší teploty. Naopak jsme v jejím úvodu sledovali hodně nepřesností. Zajímavou šanci si vytvořil Ángel Correa, jehož ale zradilo zakončení.

Brankář Courtois nakonec čisté konto taky neudržel. Sedm minut před koncem se Atléticu konečně trochu poštěstilo, když belgický brankář míč po centru Griezmanna nevyrazil ideálně a všudypřítomný Mario Hermoso ho dostal do sítě. Zkušený obránce ale do utkání promluvil ještě jednou. V rozmezí pouhých dvou minut totiž potom dvakrát zbytečně fauloval a sudí Munuera Montero ho vyloučil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
dextroza_m

2:1

Reagovat
boryland

1:0.........Alvaro.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele