31. kolo
26.04.2023 19:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Rodrigo de Paul (© AFP)

Atlético doma otočilo utkání s Mallorcou, dalo jí tři branky

Mallorca sice na půdě Atlética skvěle začala a po dvaceti minutách se díky trefě Nastasiće dostala dokonce do vedení, ale to jí nevydrželo. Domácí kontrovali rovnou třemi góly, jejichž autory se stali De Paul, Morata a Carrasco.

Atlético bojovalo s vynucenou absencí brankáře Oblaka, místo něhož se do brány postavil náhradník Ivo Grbić, jenž těch zkušeností moc nemá. Nakonec ale svou úlohu poměrně zvládl. Velký podíl na tom měli jeho obránci, kteří se činili solidně a zastavovali ataky Ángela Rodrígueze nebo Pratse. Atlético se hostujícímu strážci svatyně připomnělo tvrdou ranou Rodriga De Paula, kterou musel brankář Rajković likvidovat.

Jako první ale inkasoval jeho protipól Grbić. Ve 20. minutě rozehrávala Mallorca rohový kop, míč byl prodloužen v chumlu hráčů na zadní tyč a tam si naběhl Matija Nastasić. Zraněními pronásledovaný stoper si poradil a krásnou rybičkou skóroval.

Colchoneros poté zvýšili aktivitu, vytáhli presink a způsobovali tím Mallorce nepříjemné situace při napadání. Při jedné takové akci vtrhl ve 40. minutě Nahuel Molina do vápna Mallorky a byl faulován! Alespoň si to sudí Juan Pulido myslel. Pak se ale zašel podívat na VAR a svůj verdikt po jeho nápovědě odvolal! Atléticu to ale zas tak moc vadit nemuselo, protože netrvalo dlouho a srovnalo. Antoine Griezmann napálil Rajkoviće, od nějž se k němu balon vrátil. Napodruhé ale Griezmann nahrával na penaltu a tam se do míče opřel Rodrigo De Paul - 1:1.

Atléticu se povedl taky start do druhé půle a plynule navázal tam, kde skončil v prvním poločase. Moře prostoru dostal u lajny pravý bek Molina, který vymyslel parádní kroucený tyč za obranu. Tam si naběhl Álvaro Morata, který vyhrál hlavičkový souboj, dá-li se to tak nazvat, a přesně zakončil do protipohybu brankáře Rajkoviće.

Atlético tou dobou převzalo jakoukoli aktivitu a dál se hrnulo vpřed. Další centr zakončoval obránce Hermoso, ale nechal jen vyniknout brankáře Rajkoviće. Do stejné pozice se na opačné straně dostal také Pablo Maffeo, ale ten hlavou netrefil bránu. Dvacet minut před koncem mířil mimo i Álvaro Morata.

Další gól visel ve vzduchu a definitivní tečka za utkáním nastala v 78. minutě. Tehdy se po ubráněném rohovém kopu Mallorky dostal do úniku Yannick Carrasco, sprintoval sám na Rajkoviće a tuhle výhodu následně taky chladnokrevně proměnil v poslední branku zápasu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele