35. kolo
21.05.2023 16:15 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Diego López (© AFP)

Atlético souboj s Osasunou zvládlo

Minimálně na pár hodin jde na druhé místo tabulky Atlético, které si bez problému poradilo s Osasunou. "Atleti" se poprvé prosadili až na sklonku prvního poločasu a po změně stran přidali další dva góly. Osasuna si porážkou komplikuje účast v evropských pohárech.

Atlético předvedlo tak trochu svůj typický výkon. Opatrnou hru proměnilo před koncem poločasu vedení, aby po změně stran definitivně rozhodlo.

Domácí poprvé zahrozili ve 4. minutě, kdy se z ofsajdu prosadil Álvaro Morata. Branka španělského útočníka nebyla uznána a to ještě netušil, že nezůstane u jednoho neregulérního gólu. O osm minut později si celou situaci zopakoval. Úvodní čtvrthodina také stačila na to, aby Atlético dvakrát orazítkovalo tyč. Nejprve tak učinil Saúl a po něm i Griezmann. Defenziva Osasuny zvládla vzdorovat domácímu celku až do 44. minuty, kdy potrestal průnikovou přihrávku za obranu na rozeběhnutého Griezmanna Yannick Carrasco.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho dostali zápas pod svojí kontrolu a ve druhém poločase ještě náskok navýšili. Nejprve Osasuna neproměnila jednu ze svých mála šancí, když Budimir nezakončil hlavou ideálně a o čtyři minuty později udeřil Saúl. Herrerův pas si převzal už v šestnáctce na prsa a nekompromisní střelou zvýšil na 2:0.

Osasuna se ještě pokusila vrátit do zápasu trojím střídáním, ovšem "Atleti" už to drželi ve svých rukách. Osm minut před koncem navíc zvýšili na konečných 3:0. Kolmou přihrávku za obranu dostal tentokrát Ángel Correa a přízemní střelou na přední tyč uzavřel střelecký účet. Minimálně na pár hodin jde Atlético na druhé místo tabulky, zatímco Osasuně patří desáté místo. Hosté si porážkou zkomplikovali účast v evropských pohárech, ale tři kola před koncem ještě nejsou bez šance.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele