37. kolo
15.05.2022 19:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Villarreal padl, La Real dokázal v závěru otočit skóre

Villarreal se doma nepředvedl v moc dobré kondici a ztratil další důležité body. Šel sice do vedení, když se jako první prosadil Coquelin, ale po změně stran se mu už tolik nedařilo. Naopak, hráli baskičtí hosté. Nejprve srovnal hostující kanonýr Isak a dvacet minut před koncem dokonal dílo zkázy Zubimendi.

Real Sociedad v klíčovém utkání dokázal uhájit šesté místo a díky třem bodům proti Villarrealu už jej právě "Žlutá ponorka" nemůže nijak předstihnout. Domácí Villarreal vstupoval do utkání s velkou motivací a jako favorit, ale nakonec nedokázal tuhle roli naplnit. A to přesto, že aktivní přístup mu minimálně zpočátku opravdu nechyběl.

Capoué to zkoušel několikrát velmi nepříjemně, Pau Torres hlavičkoval jen těsně nad bránu, kterou strážil pozorný gólman Remiro. Nepřekonal ho po vlastní rychlé akci ani Dia, který přepnul na půli hřiště na vyšší rychlostní stupeň a prodral se až do zakončení, jenže to už mu nevyšlo podle představ.

Mnohem lepší akci domácí založili ve 43. minutě. Rohový kop rozehráli na krátko a po centru na zadní tyč se rozhodl pro akrobatické zakončení Francis Coquelin. Jeho ránu z blízka nedokázal brankář Remiro zastavit ani přes pozorné a rychlé reflexy. Krásný volej v podání Coquelina a konečně vedoucí branka Villarrealu.

Pár minut po návratu ze šaten se prodral do zakončení rychlík Samuel Chukwueze, jenže ten pálil nakonec jen těsně vedle. A brzy hořce litoval, že nezakončil lépe. Z následujícího ataku totiž udeřili hosté. Střídající Gorosabel dostal moře prostoru k centru a ten všichni obránci Villarrealu minuli. Proto s ním na zadní tyči volný Alexander Isak neměl potíže - 1:1.

Domácí si vedení mohli vzít velmi rychle zpět. Jenže sudí po faulu Illarramendiho svůj výrok přehodnotil a penaltu Villarrealu sebral. Rozhodnutí nakonec nabídla 74. minuta. V ní obrana Villarrealu zaspala a nechala zakončovat Alexandera Sørlotha. Jeho ránu sice Rulli vyrazil, ale dobíhající Martín Zubimendi už se nemýlil - 2:1 pro La Real!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele