26. kolo
27.02.2022 14:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Yéremy Pino (© AFP)

Villarreal CF se s Espanyolem nemazal, Yeremi Pino nasázel čtyři góly

Jen pár dní po remíze s Juventusem si Villarreal nedělal žádné problémy s Espanyolem a doma mu nasázel pět branek. Pro Žlutou ponorku je to velmi důležité vítězství, které ji stále udržuje v kontaktu se čtvrtým místem a potvrzuje její solidní formu. Hlavním hrdinou se stal Yeremi Pino, autor čtyř gólů!

Pro Yeremiho Pina to byl životní výkon a bez nadsázky se dá říci, že to byl on, kdo porazil Espanyol. Villarreal začal okamžitě přitápět pod kotlem a první gólovku spálil už v první minutě. Krásné kombinaci scházela jen důslednější koncovka. Ve 12. minutě se dostal k zakončení z první i hostující Puada, ale Rulli nemusel zasahovat.

Krátce na to vstřelil Villarreal první gól. Estupiňan odvedl pořádný kus práce, když po levé straně odcentroval na malé vápno a tam Yeremi Pino hlavou poslal domácí do vedení. Druhého gólu se Pino dočkal po rohovém kopu poté, co se na malém vápně rychle zorientoval a dorážkou poslal balón do sítě. Pro Espanyol to byl špatný začátek a navíc ho Villarreal dál přehrával. Do konce prvního poločasu zvýšil ještě na rozdíl tří branek, ale skóre mohlo být mnohem vyšší. Yeremi Pino na sklonku poločasu dorazil střelu Capouého a prakticky utkání rozhodl.

Na Estadio de la Cerámica se ale musel odehrát i druhý poločas a Villarreal v něm pokračoval v náporu. Krátce po změně stran hlavičkoval těsně vedle Lo Celso a hned za minutu využil Yeremi Pino perfektní průnikové přihrávky, obešel brankáře a chladnokrevně do prázdné branky zakončil. Za 53 minut tak zkompletoval hattrick a navíc to ještě nebyla konečná. Po hodině hry byly statistiky zápasu nesmlouvavé, Villarreal přestřílel Espanyol 7:0 a vedl drtivě 4:0.

Espanyol si zajistil alespoň čestný úspěch a výsledek zkorigoval vstřelenou brankou. Embarba naservíroval vynikající centr, Rulli ještě stihl zareagovat na bezprostřední hlavičku, nicméně s dorážkou Keidy Bareho už nemohl nic dělat. Byl to jediný úspěch katalánského celku, jinak byl zápas zcela v režii Žluté ponorky.

Od většího debaklu uchránil hosty Diego López, který v samostatném úniku vychytal Chukwuezeho a pro změnu Triguerosova rána skončila těsně vedle branky. V 86. minutě obdržel Espanyol pátou branku. Boulaye Dia si navedl balón do šestnáctky a přízemní střelou překonal Lópeze. Villarreal zvítězil drtivě 5:1 a zůstal v kontaktu se čtvrtým místem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele