20. kolo
09.01.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Villarreal doma po divokém utkání uhrál s Atléticem cenný bod

Villarreal potvrdil, že jeho forma má stoupající tendenci a že to s opětovným útokem na poháry pravdu myslí vážně. Dnes večer si totiž rozdělil body i s úřadujícím mistrem, Atléticem. Šlágr kola byl hodně napínavý a viděli jsme v něm úplně všechno, co si divák od takového duelu může přát.

Na Estádio de la Cerámica jsme viděli plno věcí, kvůli kterým fotbal vlastně sledujeme. Čtyři uznané góly, dva góly, které sudí neuznal. Jednu červenou kartu, chycenou penaltu, dvacet střel na bránu a taky premiérový gól v dresu Atlética, který si na dnešek schoval záložník Kondogbia.

Domácí barvy od začátku hodně hledaly útočníka Gerarda Morena, který byl velkou hrozbou pro Atlético. Však taky dal 6 branek ve svých třech posledních utkáních. Obrana Colchoneros si ho ale velmi poctivě hlídala a nedovolovala mu větší akce. Naopak, po deseti minutách se hosté sami ujali vedení. Parejovu špatnou nahrávku vystihl ve středu hřiště Ángel Correa, na nic nečekal a když si všiml vyběhnutého brankáře Rulliho, nádherným gólem ze 40 metrů poslal míč do sítě!

Po patnácti minutách mohl srovnat Alberto Moreno, jenže trefil jen tyč za Oblakovými zády. Skvělým zákrokem se na opačné straně blýskl Rulli, který musel do akce po náběhu Cunhy. V turbulentních dvaceti minutách se po nahrávce Felipeho dostal k míči Correa a propálil Rulliho, jenže sudí pro ofsajd branku správně neuznal.

Krátce poté centr Morena ve vápně zasáhl rukou Lemar a sudí okamžitě pískal penaltu pro Villarreal. K ní se samozřejmě postavil střelec posledních týdnů Gerard Moreno, jenže Oblak jeho ránu vyrazil! Dobíhající Parejo sice dostal míč z dorážky do sítě, jenže předtím zahrál rukou, což neušlo pozornosti sudího Alberoly.

Domácímu týmu se ale přeci jen krátce poté podařilo vyrovnat. Parejův centr do kapsy před Oblaka brankáři vypadl z rukou a pohotový Pau Torres už měl snadnou práci. Velká chyba hostující jedničky, která trochu zastínila chycenou penaltu.

Nástup do druhého poločasu se lépe povedl domácímu týmu. Villarreal zachytil špatnou rozehrávku Atlética a Gerard Moreno poslal do šance původně vracejícího se obránce a jmenovce Alberta Morena. Ten si poradil skvěle a v samostatném úniku se štěstím překonal brankáře Oblaka!

Jenže to z branek nebylo všechno. Atlético zvýšilo obrátky a po deseti minutách srovnalo na konečných 2:2. Carrascův centr si zpracoval Ángel Correa a jeho ránu brankář Rulli vyrazil před sebe. Tam nikdo nepokryl dobíhajícího Geoffreyho Kondogbiu a zkušený záložník propálil všechno před sebou. Ke konci utkání si obrana Villarrealu poradila s ránou Lemara na poslední chvíli a pak se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit střelec vyrovnávací branky Kondogbia.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,81-3,2-2,66. Tak vidí zápas opisovač z tipáče.

Reagovat
smazaný uživatel

2,85-3,18-2,64.

Reagovat
adogti77

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele