1. kolo
13.08.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Valencia i v oslabení porazila Getafe. Zachránil ji mladičký brankář

Bordalásova odplata zafungovala, i když to byly ohromné nervy. Valencia doma vítězí, byť s Getafe hrála od 4. minuty v oslabení po likvidačním faulu Guillamóna. Hlavním hrdinou se stal doposud neznámý mladý brankář Mamardašvili.

První utkání nového ročníku LaLigy začalo ve Valencii, kam se dostavilo Getafe. Úkol nedát hostům ani bod na sebe vzal nový lodivod Valencie, Pepe Bordalás, který celek z předměstí Madridu znal jako nikdo jiný. A jeho hráči šli do hry hodně motivovaní. Možná až moc, jak se ukázalo ve třetí minutě. Záložník Guillamón totiž zbytečně a ostře zajel do protihráče a vyfasoval za nebezpečný zákrok rovnou červenou kartu!

Obecně to bylo hodně divoké utkání, protože na první branku jsme čekali jen deset minut. V osmé minutě fauloval na hraně vápna Dakonam pronikajícího záložníka Denise Čeryševa a sudí Gil i po zhlédnutí videa potvrdil penaltu. Míč si na značku pokutového kopu postavil mladík Carlos Soler a stal se prvním střelcem nového ročníku - 1:0.

Vývoj utkání s Getafe zamával, ale přesto se začalo tlačit do zakončení. Zajímavou ránu vyslal z kopaček Damián Suárez, jenže mladíček Giorgi Mamardašvili (který mimochodem přišel teprve v létě do juniorky Vale) jeho ránu vyrazil. Domácím taky motal hlavu šikovný záložník Carles Aleñá, jehož nápady však končily v zámezí nebo v rukách Mamardašviliho.

Stoper Alderete zase v posledních vteřinách prvé půle odčaroval míč po spolupráci Ramíreze s Ünalem. Turecký útočník zase dostal přihrávku do běhu poté, co Alderete nešikovně namazal přímo Ramírezovi. Jenže Ünalovu ránu zneškodnil vracející se Gabriel Paulista. Moc pohledný fotbal to ale dneska nebyl.

Getafe svou početní výhodu navíc v 76. minutě ztratilo. Erick Cabaco totiž zbytečně dohrál Gómeze a po druhé žluté nemohlo následovat nic než vyloučení. Jenže to kupodivu Getafe nabudilo. Deset minut před koncem Arambarri pálil jen do levé tyče! Následně mohl Hugo Duro po pouhé minutě na hřišti skórovat díky tečované ráně, jenže dvacetiletý mladíček z Gruzie pravou rukou míč lapil.

To nejlepší si ale mladý Gruzínec nechal na konec. V páté nastavené minutě sice už ležel, ale přesto dokázal ještě reagovat na teč po ráně Maciase a rukou míč vyrazil na tyč, čímž zachránil Valencii tři body. A zároveň si hlasitě řekl o základ i po uzdravení prvních dvou brankářů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele