25. kolo
20.02.2022 16:15 CET
1 : 4
(0:3)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Slavící Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Barcelona deklasovala domácí Valencii čtyřmi góly

Velmi atraktivní duel mezi světově proslulými značkami, Valencií a Barcelonou, skončil až překvapivě jednoznačně. Na první pohled vysoká výhra Blaugranas 4:1 je ale dost zkreslená, protože domácím Netopýrům nebyly uznány hned dvě branky.

Domácí Valencia si chtěla vzpomenout na dva roky starý úspěch proti Barceloně, ale zrovna dnes nebyla favoritem. A první půle to jen potvrdila. Ze začátku byl obraz hry ještě poměrně vyrovnaný, ale postupem času začala Barcelona přitápět pod kotlem. Neuplynulo ani dvacet minut, když Ferrán Torres centrem po otočce hledal na zadní tyči Pierra-Emericka Aubameyanga. Ten ale o pár kroků na míč nedosáhl.

Mnohem lépe se to někdejšímu kanonýrovi Arsenalu povedlo o čtyři minuty později. Naběhl si za obranu, Alderete ho nedostoupil a po krátkém zpracování napálil míč na zadní tyč, kam mladík Mamardašvili nedosáhl - 1:0 pro favorita.

Domácí se ale zmátořili poměrně rychle a po třech minutách si centrovaný míč od Josého Gayi našel cestu do brány. Jenže podle všeho vybíhal José Gayá z ofsajdu, takže branka platit nemohla. Platila až ta druhá, na opačné straně. Po několika krátkých přihrávkách si na centrovaný míč naskočil na zadní tyči Dembélé a posunul ho před bránu na Frenkieho de Jonga. Pro něj už zakončení nebylo problémem.

Festival gólů nepřestával, jen padaly do jediné sítě. Po dalším zrychlení hry nahrál nabíhající Gavi před bránu Mamardašviliho, kde se ještě před obráncem Alderetem zjevil opět Pierre-Emerick Aubameyang a jemnou tečí uklidil míč za mladíkova záda - 3:0. V těchto chvílích Barcelona naprosto dominovala.

Jen za další tři minuty Valencia málem odpověděla. Ale ani další její branka nebyla kvůli ofsajdu uznána, tentokrát se za hlavu držel zakončující křídelník Carlos Soler. Druhá půle začala střídáním na obou stranách a pár minut poté se už Valencia konečně dočkala jednoho uznaného gólu. Po krásném centru od Gila se do vzduchu pověsil opět Carlos Soler a brankář Ter Stegen už lovil míč z brány.

Asi všichni fanoušci Valencie čekali větší důraz, větší tlak a snahu ještě s výsledkem něco udělat. Jenže Barcelona jednak sama obstojně bránila a především domácí neustále nebyli schopní přijít s povedenou finální fází. Obrana Blaugranas tak musela řešit spíš jen nepovedené nákopy, ale nic vážného.

Nic dalšího už dnes neefektivní Valencia nebyla schopná vymyslet. Naopak, po hodině hry inkasovala ještě jednou, definitivně. Spolupráci dvou mladíků rozjel Ferrán Torres. Ten sice neuspěl s osobním průnikem mezi dvěma hráči Netopýrů, ale díky tomu se balon dostal k číhajícímu Pedrimu. Odchovanec Barcelony zvolil ráznou střelu pod víko, na kterou brankář Mamardašvili sahal marně - 4:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí i 0. Hostum ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Eržik EM Bubujang se dobře chytl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele