13. kolo
07.11.2021 16:15 CET
3 : 3
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Šime Vrsaljko (© AFP)

Valencia ve strhujícím nastavení smazala dvoubrankové manko

Prohrávat s Atléticem Madrid v nastavení o dva góly? Pro Valencii žádný problém. Domácí tým předvedl na Mestalle neuvěřitelnou stíhací jízdu a z 1:3 srovnal během krátké chvíle na konečných 3:3. Valencii se sice opět nepodařilo Atlety porazit, ale se ziskem jednoho bodu m;6e být vzhledem k průběhu spokojena. Hrdinou domácích byl Hugo Duro, právě on vstřelil v nastaveném čase oba valencijské góly. Branky Atlética si mezi sebou rozdělili Suárez, Griezmann a Vršaljko.

Atlético prohrálo v týdnu na Anfield Road s Liverpoolem a v LaLize si chtělo spravit chuť. V domácí soutěži obhájci prvenství neprohráli čtyři zápasy v řadě a v tomto trendu hodlali pokračovat. Valencia v minulém kole ukončila čekání na ligové vítězství a v neděli na Mestalle chtěla pro změnu ukončit černou sérii zápasů proti madridskému klubu.

Utkání nezačalo pro Atlético tím nejšťastnějším způsobem. Trenér Diego Simeone musel už po osmi minutách poprvé střídat, přičemž na vině bylo zranění obránce Trippiera. V obraně ho nahradil chorvatský bek Vrsaljko. Valencii se dařilo v úvodní fázi častěji držet balón, ale Atlético tuto statistiku postupně ovládlo. Ve vyrovnaném průběhu nakonec vstřelilo ve 35. minutě první gól, když Luis Suárez převzal přihrávku a parádně o tyč překonal brankáře Cillessena. Šlo o nejdůležitější moment první poločasu, který jinak mnoho čistých šancí nepřinesl.

Po změně stran to bylo o poznání veselejší a hned v 50. minutě Valencia srovnala. Guedesovu střelu z druhé vlny vyrazil Oblak jen do obránce Saviće a od něho se balón v nepřehledné situaci odrazil do branky. Vlastní gól znamenal vyrovnání, ale nezůstalo jen u této branky.

Nerozhodný stav totiž vydržel na Mestalle pouze osm minut. Tedy do doby, než Antoine Griezmann dostal spoustu prostoru, navedl si balón na levačku a vymetl šibenici. Obrana Los Che se položila a vlastně celá Valencia si vybrala slabší chvilku, což znamenalo, že Atleti okamžitě přidali i třetí gól. Suárez se cpal zblízka do zakončení a odražený balón doklepl do prázdné branky Šime Vršaljko. Během chvíle si tak Atleti vypracovali dvoubrankový náskok, který už nehodlali pustit.

Valencia se mohla dostat zpět do zápasu rychlou kontaktní brankou, ale střelu Wasse zastavilo břevno. Domácí se sice nevzdávali, ale vstřelit Atléticu ještě dva góly, to byl skoro nadlidský úkol. Simeoneho svěřenci se rozhodli kontrolovat výsledek a zápas bezpečně dohrát. Mimochodem stav 3:1 vydržel až do nastaveného času.

Sudí ale přidal do vínku dlouhých sedm minut a hned ve druhé minutě nastavení Valencia snížila na rozdíl jediné branky. Gayá výborně načasoval přihrávku do "kapsy" na malé vápno a Hugo Duro vykřesal naději. Najednou se muselo Atlético strachovat o výsledek a bylo pod tlakem.

Los Che měli v tu chvíli na vyrovnání zhruba pět minut a i v tomto krátkém úseku se jim to podařilo. V šesté minutě nastavení rozehrál volný přímý kop Guedes a po jeho centru skóroval neomylně hlavou opět Hugo Duro. Pro Atlético to byl šok, pro Valencii obrovská euforie. Utkání skončilo remízou 3:3 a nakonec i spravedlivou. Trenér Diego Simeone bude hodně zklamaný a to nejenže Colchoneros ztratili prakticky vyhraný zápas, ale jejich ztráta na čelo tabulky vzroste.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať hraje kdokoli, ale ať nestaví Fellipeho. Už to podělal mockrát.

Reagovat
Kmonda7

Ještě bych mu šanci dal, stále dokáže tým podržet. I když zápas proti Liverpoolu se mu moc nepovedl.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele