4. kolo
21.12.2021 21:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Ronald Araújo (© AFP)

Oslabená Sevilla si ve šlágru kola rozdělila body s Barcelonou

Dohrávka 4. kola LaLigy odložená o několik měsíců nabídla atraktivní duel Sevilly s Barcelonou, který ale nakonec ukázal jen dva góly. A protože na trefu domácího Alejandra Gómeze dokázal odpovědět Ronald Araújo, body se dělily.

Pro oba soky to byla šance, jak si dodatečně oproti mnoha svým konkurentům vylepšit postavení a zakončit tento rok ještě lépe. Především Barcelona se chtěla dostat blíž pohárovým příčkám. Sevilla zase naháněla první Real Madrid, jenž odehraje další utkání ve středu večer. Jenže toho ani jeden z nich nevyužil. Zvlášť Barcelonu to musí mrzet, protože po vyloučení Koundého hrála víc než půl hodiny v přesilovce.

Šlágr španělské ligy od prvních minut ukazoval náznaky šancí a především mladičký útok Barcelony v seskupení Dembélé, Jutgla a Ezzalzouli přinesl dravost a potenciál. Prostředně jmenovanému vytvořil první šanci ke skórování Gavi, ale mladíček Jutgla Blanc prováhal ideální moment ke střele.

Na opačné straně bylo aspoň chvíli veselo, když se po dvaceti minutách prosadil Rafael Mir. Naběhl si na krásnou nahrávku do vápna a překonal i Ter Stegena, jenže pomezní sudí následně zvedl praporek a hlavní mu pískal ofsajd.

Po třiceti minutách už to ale Seville vyšlo. Krásný signál od Rakitiće poslal míč po zemi od rohu do vápna, kam si naběhl Alejandro Gómez. Ten přesně mířenou střelou k tyči překonal Ter Stegena a Sevilla vedla. Jenže se neradovala příliš dlouho. Barceloně se totiž ještě do poločasu povedlo srovnat. Opět po rohovém kopu, tentokrát si na krásný centr naskočil obránce Ronald Araújo a poslal míč do sítě - 1:1.

Druhý poločas už tak dramatický nebyl. Barcelona nedokázala vstřelit branku ani přesto, že od 64. minuty hrála v početní výhodě. Naprostou hloupost předvedl Jules Koundé, který po mírném postrčení Alby neudržel nervy na uzdě a míčem ho uhodil do obličeje. Alba takovou agresi nečekal a jako správný sportovník začal umně předstírat minimálně amputaci končetiny bez umrtvení.

Až ke konci utkání si Barcelona dokázala vytvořit nějakou šanci. Po Gaviho centru do vápna hlavičkoval Ezzalzouli mimo, zatímco krásný pokus Ousmaneho Dembélého zastavila Bounouova tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
dextroza_m

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 4:1, přání 4:0

Reagovat
dextroza_m

Skoro no, ale spíš jste se třepali i o tu remízku

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem rád za každej bod, takže jsem spokojenej nebylo třeba se třepat, ten váš dorost snad pořádně nevystřelil na branku. teda krom Dembeleho, ten jedinej vám dokáže v útoku něco vymyslet

Reagovat
dextroza_m

Vrátí se velitel dorostu Fati a Memphis a bude to dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

vy nepotřebujete, aby se vám vraceli zranění hráči, když i ti, co teď hrají mají potenciál. jen musí nabírat zkušenosti a víc trénovat. a za 2 sezóny to může šlapat skvěle. jenže vy chcete všechno hned... a když to není hned, tak si myslíte, že vás spasí zranění hráči nebo, že zase někoho přivedete, a ten hned zapadne do týmu a budete všechny porážet 5:0. no tak...

Reagovat
dextroza_m

Podívej, určitě máme fanoušky, kteří chtějí vše hned, ale sám vím, že ani pes se rychle nevysere... Po tom bordelu, co u nás byl se divím, že klub vůbec funguje..

Reagovat
smazaný uživatel

to já taky

Reagovat
salaminoo

Tohle by mela Sevilla zvladnout, tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele