14. kolo
21.11.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Carlos Soler (© AFP)

Real Sociedad ztratil první místo, s Valencií jen remizoval

Real Sociedad nedokázal reagovat na výhru Realu Madrid a dnes večer si jen rozdělil body s Valencií. Konec utkání dohrával bez vyloučeného Elustonda a gólu se fanoušci ani jednoho z týmů nedočkali.

Real Sociedad potřeboval odpovědět na výhru Realu Madrid, protože po tomhle výsledku klesl až na třetí místo. Zpátky do čela ho mohla dostat jen výhra nad Valencií. Což ale nebyla zrovna snadná práce. Když už se baskický celek dostával do nějaké šance, zpravidla narazil na hodně tuhou a těžce prostupnou obranu soupeře. Valencia se nezdráhala zastavovat ataky soupeře i na hraně pravidel, což se La Realu pochopitelně nelíbilo.

Jako první mohli jít naopak do vedení hostující "Netopýři". Costa zamíchal nohama a zmítl prvního obránce, načež posílal do vápna jemný pas. Ten si ze vzduchu stahoval portugalský útočník Guedes, jenže než stačil vypálit, míč mu na poslední chvíli od nohy ustřelil vracející se obránce Gorosabel.

Po půlhodině hry musel do akce i hostující brankář Jasper Cillessen, kterého pořádně protáhl útočník Alexander Isak. Ten dostal míč na hranici vápna, poradil si s prvním obráncem a po prudké otočce vypálil. Cillessen ale jeho ránu s námahou vyrazil mimo bránu. Jinak toho první půle moc nenabídla.

A druhá nebyla o moc lepší. La Real sice hledal usilovně cestu skrz obranu Valencie, ale nenacházel. Jeho tlak byl spíš optický, bez větších šancí. Domácím zkomplikoval situaci Aritz Elustondo, který byl takticky faulován Wassem a následně se po něm nohama ohnal. Za to vyfasoval rovnou červenou kartu a oslabil své spoluhráče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele