5. kolo
19.09.2021 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Adnan Januzaj (© AFP)

Sevilla veze z Anoety bod, domácí neproměnili penaltu

Utkání dvou pohárových účastníků nakonec skončilo nudnou remízou 0:0. Nemuselo tomu tak být, protože Real Sociedad měl k dispozici pokutový kop, který ale neproměnil.

Žádné strhující tempo se nekonalo. Po čtvrthodině hry vyzkoušel pozornost diváků i svojí vlastní brankář Remiro, jenž po špatné rozehrávce namazal soupeři a balón po odrazu vzápětí stáhl zpátky k sobě. Největší příležitost nejen prvního poločasu, ale zároveň celého utkání, přišla po ruce Diega Carlose, která neušla pozornosti sudího Matea, takže následoval pokutový kop. Ideální možnost jít do vedení však promarnil Mikel Oyarzabal. Brankář Bono jeho mizerný pokus do středu branky vyrazil nohama.

První poločas nabídl ještě tři velké příležitosti. Bono dalším skvělým zákrokem zneškodnil střelu Isaka a o chvíli později lapil Rakitićův pokus do náruče Remiro. Ve třetí minutě nastavení vyzkoušel střelecké štěstí Januzaj a Bono opět ukázal, proč dostal loni hlavní přednost před Tomášem Vaclíkem.

Sevilla tahala za kratší konec a Julen Lopetegui dobře zareagoval střídáním. Andalusané pak přeci jenom získali větší jistotu a také se osmělili. Po hodině hry rozehráli standardku a En-Nesyrimu chyběl do zakončení kousek. Závěrečná desetiminutovka přinesla šance na obou stranách. Nejprve Zalduovu tvrdou střelu zneškodnil Bono a krátce na to předvedl reflexivní zákrok u levého dolního roku Remiro. Nakonec se neujal ani skákavý pokus Diega Carlose a hlavní arbitr Mateu utkání ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele