16. kolo
04.12.2021 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Real Madrid jde do trháku, na Anoetě porazil Real Sociedad

Fotbalisté Realu Madrid mají na čele LaLigy už osmibodový náskok! Rozhodla o tom výhra 2:0 na horké půdě Realu Sociedad. Utkání bylo vyrovnané, ale hosté z Madridu po změně stran dvakrát udeřili a tím utkání definitivně ovládli. Zisk tří bodů poněkud kalí zranění Karima Benzemy, jenž přepustil místo Jovićovi už po sedmnácti minutách.

To je pochopitelně pro Real Madrid velká nepříjemnost. Francouzský útočník patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co Bílý balet má, a jeho góly bude obtížné nahradit.

První poločas jinak nabídl vyrovnanou partii s bojem ve středu hřiště. Real Madrid byl sice pilnější ve střelbě, ale Remiro nemusel řešit žádnou vážnější situaci. Totéž platilo i o Courtoisovi. Bylo vidět, že oba celky nechtějí příliš riskovat a koneckonců tomu nahrávaly i sobotní výsledky a porážky Barcelony s Atléticem. První poločas skončil bez branek.

Druhá půle ale přinesla změnu a hned ve 47. minutě se dostal Real Madrid do vedení. Vinícius Júnior si vyměnil balón s Jovićem, který odvedl zády k brance skvělou práci a chladnokrevně zakončil. Real Sociedad byl nucen více otevřít hru a jakmile to udělal, vstřelil Bílý balet druhou branku. Na Kroosův rohový kop si naskočil Casemiro a jeho hlavičku ještě prodloužil těsně před brankářem do sítě Luka Jović. Dva zásahy v rozmezí deseti minut byly nakonec rozhodující.

Real Madrid hrál nadále to, co potřeboval, a jeho baskický jmenovec si nevěděl rady. Tempo hry se s přibývajícím koncem nijak nezvyšovalo a hosté si kráčeli pro tři body. V 87. minutě mohl definitivně stvrdit vítězství Vinícius Júnior, který ale samostatný postup na Remira nezvládl. "La Real" se nedostal ani do závěrečného tlaku, natož aby vsítil kontaktní branku. Ancelottiho svěřenci si tak z Anoety odvážejí všechny tři body a Realu Sociedad uštědřili třetí ligovou porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele